Cât de aproape este sfârșitul?

Binecuvântat să fie omul care se încrede în Domnul și a cărui nădejde este Domnul! (Ieremia 17:7)
Deborah luase parte la niște întâlniri despre profeția biblică pe care le susținea soțul meu în Texas. Ea era o doamnă implicată în foarte multe activități. Vecina ei, o prietenă, nu era fericită că nu mai reușeau să se întâlnească. Așa că Deborah a invitat-o pe Kathy să vină împreună cu ea la întâlniri. Subiectul celei de-a patra întâlniri a fost „Cât de aproape este sfârșitul?”. La finalul întâlnirii, participanților li s-a cerut să ridice mâna dacă doreau să Îl primească pe Isus și să fie gata pentru întoarcerea Sa. Kathy, la fel ca mulți alții, a acceptat invitația.
Pe drumul spre casă, Kathy a fost bucuroasă pentru că o însoțise pe Deb și și-a reînnoit angajamentul față de Hristos. „Vreau să mai merg și mâine seară”, i-a spus lui Deb. În ziua următoare, Deborah a sunat-o pe Kathy. Niciun răspuns. Când Deb a mers pe la ea pentru a o duce cu mașina la următoarea întâlnire, Kathy nu a venit la ușă. Vineri seara, Deborah a văzut mașini de poliție la complexul de apartamente unde locuia Kathy. La scurt timp a aflat că prietena ei se pare că murise în somn, cândva, în timpul nopții, după întâlnirea în care își reînnoise angajamentul față de Hristos.
La serviciul de înmormântare, Deb le-a povestit membrilor familiei lui Kathy ultimele ei ore de viață. Ea i-a încurajat să fie gata pentru a petrece veșnicia cu Isus. După program, cineva din familie mi-a împărtășit cât de multă nevoie avea familia să audă despre ultimele ore de viață a lui Kathy și despre decizia ei.
Niciodată nu știm când este ultima noastră suflare, dar când Kathy va deschide ochii, ea va vedea fața lui Isus! Textul din 1 Tesaloniceni 4:16,17 ne reamintește că „Însuși Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel și cu trâmbița lui Dumnezeu, Se va coborî din cer, și întâi vor învia cei morți în Hristos. Apoi, noi, cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiți toți împreună cu ei în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; și astfel vom fi totdeauna cu Domnul.” Haideți să profităm în fiecare zi de ocazia de a ne reconsacra viețile lui Isus!
Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare:
„Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).
Rita Kay Stevens

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro