Cătălina

Blândețeaa voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)
Era o zi obișnuită pentru mine. Aceeași materie, aceeași condică, aceleași obiective, aceleași frustrări și lipsuri de care mă izbeam de ceva vreme. Dar pentru cineva din clasă, ziua era cât se poate de diferită.
Era plină de emoție, de teamă, de gânduri de tot felul: „Să îi dau? Să nu îi dau? Dar ce va zice? Dacă va citi tare în fața tuturor?” Într-un final își face curaj și așază pe catedră caietul murdar, cu un bilet în interior, sperând că nu observă nici un coleg… Am rămas fără cuvinte când am citit ce îmi scria… A trebuit să ies afară să îmi revin și să nu plâng în fața tuturor…
De-a lungul timpului am primit multe mesaje, dar acesta e singurul care m-a zdruncinat încât să nu-l uit vreodată: „Vrei să fii MAMA mea?”. E suficient cât să mă simt mustrată de toate nemulțumirile mele pentru totdeauna…
O fetiță fără tată, prieteni, jucării, educație, etc, cu o mamă alcoolică și abuzivă, locuind într-o cocioabă cu o cameră mizeră și un hol pe post de grajd, mă întreabă dacă vreau să fiu mama ei. Ce am făcut să merit încrederea ei?
O voce calmă, puțină răbdare și atenție pot descătușa un suflet prins în închisoarea unei asemenea vieți. Tu ce ai fi răspuns? Te-ai fi împrietenit cu o fată repetentă de două ori?
Ai fi încercat să o ajuți chiar dacă „prietenii” te iau în râs și-ți urmăresc fiecare mișcare, considerându-te ridicol sau fraier? Știi… s-ar putea să o întâlnești și tu pe Cătălina… Fii atent să nu te ia prin surprindere!
Lia David, Conducător de Club, Darabani – Conferința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro