Ce dorește Dumnezeu pentru noul an – partea 1

Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul de la tine decât să faci dreptate, să iubești mila și să umbli smerit cu Dumnezeul tău? (Mica 6:8)
Recent mi-a venit în minte o întrebare: Ce Îi pot da lui Isus în noul an? Dacă ar fi să Îi dau un dar lui Isus, ce lucru aș putea să Îi dau pe care El să îl aprecieze? La urma urmei, El este Creatorul tuturor lucrurilor (Evrei 1:2) și Cel care ține totul împreună (Coloseni 1:17). Așa că, ce poți să Îi dai cuiva care nu doar că are totul, dar care, de fapt, a făcut totul? O întrebare foarte grea, totuși trebuie să existe ceva ce I-aș putea oferi.
Există ceva! Am descoperit în scurta carte Mica. În vremea lui, Mica a scris unei lumi care se confrunta cu probleme foarte mari. Nu doar că a scos la iveală păcatele fără frâu și ipocrizia din mijlocul poporului lui Dumnezeu, dar el a dat și avertizări, în termeni foarte clari, despre judecata viitoare.
Totuși, ascuns în acest mesaj tăios din partea lui Dumnezeu, Mica a inclus un pasaj minunat. Deși are doar trei versete (vezi textul-cheie de astăzi), ne spune exact ce dorește Dumnezeu pentru mine și pentru tine în acest an nou.
„Îl voi întâmpina oare cu arderi-de-tot,
cu viței de un an?” (vers. 6)
„Dar primește DOMNUL oare mii de berbeci sau zeci de mii de râuri de untdelemn?” (vers. 7)
Dorește Dumnezeu doar jertfe de calitate? Din nou, răspunsul este nu!
„Să dau eu pentru fărădelegile mele pe întâiul meu născut, rodul trupului meu, pentru păcatul sufletului meu?” (vers. 7)
Îmi cere Dumnezeu jertfa supremă? Răspunsul este nu.
Ce dorește Dumnezeu să primească din partea noastră vine dintr-un loc foarte accesibil, și totuși foarte personal. Și totul are de-a face cu inima noastră.
Premila Pedapudi

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro