Ce dorește Dumnezeu pentru noul an – partea 2

El a răspuns: „Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta și cu tot cugetul tău și pe aproapele tău ca pe tine însuți.” (Luca 10:27)
Suntem atât de obișnuiți să vrem să Îi oferim jertfe mari lui Dumnezeu: „Doamne, voi face tot ce dorești. Spune cât mă costă. Ai nevoie de un misionar? Sunt gata să merg. Vrei să mă căsătoresc sau să rămân singură? Doar spune-mi. Voi fi predicator, pastor, diacon sau prezbiter. Mă voi ruga în fiecare zi și voi citi din Biblie. Tot ce dorești Tu pentru mine voi face. Vorbesc foarte serios, Doamne!”
Nu putem spune că aceste simțăminte ar fi greșite. Sunt bune, nobile și corecte. Dumnezeu este mulțumit când noi ne oferim pe noi înșine Lui. Dar, în fond, ce este greșit la aceste oferte? Se referă doar la lucruri pe care le-am face. Dar, dragă prietenă, Dumnezeu vrea inima ta. Tu poți fii misionară, și totuși să ai o inimă de piatră. Poți fii căsătorită sau singură, și totuși să ai o inimă răzvrătită. Poți fii foarte religioasă, și totuși atât de departe de Dumnezeu!
Așa că ce face Dumnezeu pentru noi în acest an? Răspunsul îl găsim în Mica 6:8, verset care a fost numit „inima religiei Vechiului Testament” și cel mai măreț verset din tot Vechiul Testament. Acest verset rezumă tot ce dorește Dumnezeu cu adevărat de la mine și de la tine. (Acesta este un verset pe care ar trebui să îl învățăm pe de rost, să îl scriem pe un bilețel și să îl punem pe oglindă, în așa fel încât să îl putem citi în fiecare zi.”
„Ți s-a arătat, omule, ce este bine,
și ce alta cere Domnul de la tine
decât să faci dreptate,
să iubești mila
și să umbli smerit cu Dumnezeul tău?”
Ce dorește Dumnezeu de la noi în fiecare zi este dreptate… milă… smerenie. Acestea țin de inimă. Însuși Isus a venit să vestească neamurilor dreptatea (Matei 12:18), să arate milă „pentru cei ce se tem de El” (Luca 1:50) și să Se smerească murind pe cruce (Filipeni 2:8).
Ce cere El de la noi, El ne-a dat mai întâi prin faptul că a făcut dreptate, a arătat milă și i-a înălțat pe cei smeriți. Amin! Mă rog ca tu și eu să fim dispuse să Îi dăruim lui Isus din inimă.
Premila Pedapudi

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro