Cei doisprezece frați

Adevărat vă spun că, dacă va zice cineva muntelui acestuia: „Ridică-te și aruncă-te în mare” și dacă nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ce zice se va face, va avea lucrul cerut. Marcu 11:23
Știai că Iacov a avut doisprezece băieți? Copiii lui Iacov au fost: Ruben, Simeon, Dan, Iuda, Levi, Așer, Isahar, Zabulon, Neftali, Gad, Iosif, Beniamin. Însă, atunci când Iacov l-a regăsit pe fiul lui, Iosif, de bucurie că l-a găsit în viață și bine, i-a adoptat pe cei doi fii ai acestuia (făcând în acest fel o parte dublă celui pe care frații lui l-au făcut dispărut). Astfel că, atunci când se numără semințiile lui Israel, Iosif apare de două ori, prin fiii lui: Manase și Efraim.
Interesant cum un om declarat mort de frații săi ajunge să primească parte dublă din moștenirea tatălui său și a lui Dumnezeu. Când s-a împărțit moștenirea, de fapt familia lui Iosif nu mai avea prea mult. Adevărata moștenire a venit abia la sosirea în Canaan, deci a fost dată chiar de către Dumnezeu. Când oamenii sunt nedrepți și răi, când încearcă să ia dreptul cuiva, Cel ce veghează asupra tuturor găsește o modalitate de a repara într-un mod foarte special nedreptatea făcută. Când Dumnezeu dă binecuvântare, nimic din răutățile oamenilor nu va schimba în rău acea binecuvântare. Unde El dăruiește, nu va lipsi niciodată nimic. Așa a fost în toate timpurile. Copiii Lui au avut spor în lucrul lor; chiar și în pustie poporul Lui a avut apă și mană. El promite că niciodată cei ce se încred în El nu vor duce lipsă de cele necesare unui trai fericit și împlinit. Cântarul dreptății oamenilor este foarte diferit de cântarul binecuvântărilor lui Dumnezeu. El poate face ca salariul cel mai mic al unui om binecuvântat de El să valoreze mult mai mult decât cea mai scumpă retribuție a celui mai înalt funcționar al lumii. Secretul este binecuvântarea. Când a binecuvântat pâinea sau untdelemnul, acestea au devenit inepuizabile, mult mai mult decât credeau oamenii că este nevoie. Dacă tot ce avem are ocrotirea și girul Său, suntem cei mai bogați oameni din lume. „Preaiubiților Lui El le dă pâine ca în somn.” Unde așază El, nimeni nu poate să ia, și acolo unde omul nu pune, El poate să dăruiască din belșug.
De gândit astăzi:
Nu cere de la Domnul lucruri sau bani, cere-I binecuvântare în ceea ce faci și în ceea ce ai. Oricât de mult ai primi, tot nu se compară cu ceea ce este binecuvântat de El și de prezența Lui. Și nu uita să binecuvântezi și tu pe Domnul pentru bunătatea Lui, care ține în veci.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro