Cei opt magnifici

Cei ce vă temeți de Domnul, încredeți-vă în Domnul. El este ajutorul şi scutul lor. Psalmii 115:11
Știi cumva cine sunt următorii opt oameni? Raymond Kopa, Luis Suarez, Gerd Müller, Franz Beckenbauer, Ronaldo, Zinedine Zidane, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo. În istoria de 64 de ani a Premiului Balonul de Aur, acordat de France Football, doar opt staruri au parcurs cele trei trepte ale podiumului! Lionel Messi a devenit lider absolut, cu șase trofee Balonul de Aur. Marele său rival, Cristiano Ronaldo, s-a clasat acum, pentru prima dată, pe ultima poziție în Top 3. Cu această ocazie, CR7 a intrat într-un clasament select! A devenit membru în clubul vedetelor care au câștigat Balonul de Aur, Argint și Bronz! Pentru mulți oameni, premiile sunt ceva ce ți se întâmplă o dată în viață. Există și campioni care nu se opresc după prima victorie; pentru ei, un premiu este ca un fel de pretext de a continua. Mulți dintre cei ce dețin astfel de trofee văd în spatele fiecăruia lupta, efortul, adversarul, tensiunile care au contribuit la obținerea titlului respectiv. Niciun trofeu nu este tratat cu indiferență; fiecare ascunde în el o poveste, o experiență semnificativă. Uneori chiar cele mai mici premii pot avea semnificații colosale.
Trofeele nu sunt altceva decât niște repere, niște mărturii că, la un moment dat, s-a putut, că atunci nu te-ai dat bătut și speranța s-a împlinit.
Și în lupta noastră spirituală obținem trofee. Există anumite lucruri, cuvinte, simboluri care ne amintesc de clipe grele sau de situații frământate, din care am ieșit mai întăriți și mai aproape de Dumnezeu. Dacă nu ne luăm astfel de amintiri și pietre de aducere-aminte, ne este mai greu să rezistăm la următoarea probă. Tot ce ne poate spune că am mai trecut prin ceva și că, deși părea întunecime totală, totuși Mântuitorul era acolo și liniștea valurile, trebuie pus deoparte și păstrat în vitrina inimii. Trebuie să vedem acel semn zi de zi.
De gândit astăzi:
Gândește-te la ultimele dificultăți și lupte prin care ai trecut; amintește-ți ce te-a marcat, ce ți-a reaprins speranța. Găsește ceva simbolic legat de cele mai puternice experiențe ale tale și fă un fel de vitrină cu trofee. Fă o listă cu textele biblice care te-au ajutat atunci și pune la îndemână aceste lucruri prețioase. Întoarce-te din timp în timp și împrospătează-ți memoria cu privire la biruințele avute!

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro