Cine Ești ?

Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis. Ce zici tu despre tine însuți?” „Eu”, a zis el, „sunt glasul celui ce strigă în pustie: ‘Neteziți calea Domnului’, cum a zis prorocul Isaia.” Ioan 1:22-23
În evanghelia după Ioan, surprindem dialogul dintre preoți, leviți si Ioan Botezătorul.
Tema principală a dialogului este identitatea lui Ioan, la baza căreia stătea întrebarea „Cine ești”. Încă de la început, Dumnezeu la însărcinat pe Ioan cu lucrarea de a mărturisi venirea Lui Isus pe pământ. Ioan înțelesese că rolul lui nu era de a-și crea un nume, sau faimă ,ci să pregătească un popor ca să-L accepte pe Isus ca Mesia.
Ellen White afirmă despre acesta faptul că: „Ioan, prin bucuria lui lipsită de egoism față de succesul lucrării lui Isus, prezintă lumii cel mai incontestabil tip de noblețe arătat vreodată de un muritor”. Zi de zi, Ioan predica oamenilor aspru și cu putere, mesajul dat de Dumnezeu. În acest mesaj consta trezirea la realitate a poporului așa încât să-i pătrundă, și totodată îi făcea conștienți de faptul că nu sunt în siguranță așa cum pretindeau ei.
Poate sunteți nedumeriți de modul in care se raporta Ioan la popor, dar era cea mai bună soluție. „Să presupunem că ți-a luat foc casa și tu dormi înăuntru. Ai vrea să asculți o cuvântare lungă și măgulitoare sau una scurtă, directă și puternică? Ca și oamenii de astăzi, cei din timpul lui Ioan aveau nevoie de adevărul clar. Așa era modul lui Ioan de a predica, iar predicile lui erau exact ceea ce Dumnezeu dorea”. Tu ca și Ioan e posibil să fi pus/pusă în fața aceleiași întrebări: „Cine ești?” 
Eu ca si Ioan am aceeași sarcină.
Tu și eu ca și Ioan putem răspândi o mărturie vie despre REVENIREA DOMNULUI.
Putem fi glasuri ce fredonează gândul veșniciei.
Ellen White susține în căminul adventist că: „Ceea ce suntem aici, în ceea ce privește caracterul și slujirea noastră, reprezintă o umbră a ceea ce vom fi”.
Tocmai de aceea în slujirea noastră e nevoie să adăugăm umilință, răbdare și devotament precum Domnul Isus și Ioan Botezătorul.
În lumina acestor cuvinte, Dumnezeu să ne cerceteze inimile și SĂ FIM UN IOAN AL ZILELOR NOSTRE.
Paun Valentina, – Conferința Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro