Cioc! Cioc! Cioc!

Iată Eu stau la ușă, și bat. Dacă aude cineva glasul meu și deschide ușa, voi intra la el, voi cina cu el, și el cu Mine. (Apocalipsa 3:20)
Ce înțelegi tu din acest verset? La care ușă crezi că stă Domnul Isus?
O asistentă medicală de pe o secție de pediatrie era nevoită să ia micuților pacienți aflați în grija ei, tensiunea arterială. Ea obișnuia să pună mai întâi stetoscopul în urechiușele copilașilor, pentru a-i lăsa să asculte câteva clipe bătăile propriilor inimi, înainte de a executa manevra. Întotdeauna, micuții pacienți ascultau cu atenție și încântare, iar ochișorii lor se măreau de uimire. Într-o zi, David, un băiețel de 4 ani, a fost cel a care a reușit să o surprindă pe tânăra asistentă. Cu delicatețe, ea a pus brațele stetoscopului în urechile lui, a plasat discul aparatului în dreptul inimii și l-a întrebat: „Ce crezi tu că este acest sunet?” Băiețelul și-a unit sprâncenele într-o atitudine de concentrare, apoi fața i s-a transformat într-un zâmbet de uimire și de înțelegere: „Este Isus, care ciocăne!”
Încă de la începutul versetului, Domnul Isus spune „Eu stau”. Adică, El S-a așezat la ușă, rămâne acolo și nu obosește oferindu-Și prezența tuturor celor care Îl primesc. Domnul Isus nu se referă la ușa casei tale sau a apartamentului tău. Domnul Isus așteaptă la ușa vieții tale, gata să intre și să te binecuvânteze cu prezența Sa. Ușa la care se face referire aici este sub controlul omului și fiecare persoană o poate închide sau deschide după voie. Nu știu cum e la voi, dar în familia mea zilele de sărbătoare sunt cele mai așteptate. Sunt acele zile în care sărbătorim un eveniment important sau îl sărbătorim pe un membru al familiei, iar atunci ne adunăm cu toții în jurul mesei și avem un moment de părtășie. Și în familia ta e la fel? Domnul Isus, în dragostea Sa, nu numai că stă la ușa vieții tale, El dorește să cineze cu tine, să îți ofere prietenia Sa, făgăduiește că se va împărtăși cu experiențele noastre și ne invită și pe noi să ne împărtășim cu ale Sale.
Dragul meu, astăzi deschide-I ușa Domnului Isus și invită-L în casa ta, în camera ta și, cel mai important, în viața ta.
Andrada Sîngeorzan, Mentor Școala Liderilor – Conferința Transilvania de Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro