Citește Biblia!

Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:16,17)
Odată, un pastor misionar pe nume Roger Philips, a mers să îi învețe pe băștinașii din partea nepopulată a Africii despre Dumnezeu. Într-una din zile, Roger trebuia să meargă în două sate, dar necunoscând zona și-a spus că va ajunge înainte de lăsarea serii în cel de-al doilea sat.
După ce și-a terminat predica și a răspuns întrebărilor băștinașilor, s-a decis că e timpul să plece, pentru ca noaptea să nu-l prindă pe drum. În graba lui, a uitat să se uite la ceas, așa că pe la jumătatea drumului și-a dat seama că începea să se întunece. Mai era destul de mult de mers și știa câte pericole se aflau în acea zonă, așa că s-a rugat și și-a amintit frumoasa promisiune din Biblie care se găsește în Psalmul 91 (îți recomand să îl citești și de fiecare dată când treci prin greutăți sau dezamăgiri să îți aduci aminte de el).
După ce și-a terminat rugăciunea, a auzit răgetele unor lei în depărtare, dar a spus că ce va vrea Domnul, aceea să se întâmple. În câteva clipe a auzit sunete puternice de tropăit și a constatat că era înconjurat de 5 elefanți. Pe tot restul drumului, aceștia l-au ferit de leii care pândeau în întuneric.
Când au auzit ce s-a întâmplat pe drum, acei băștinași au binecuvântat pe Dumnezeu, deoarece cunoșteau pericolele care erau pe drum iar în condiții normale, nu se putea ca pastorul să nu fi pățit nimic. Îți recomand să citești Biblia! Vei descoperi atâtea lucruri minunate în ea. Iar dacă vreodată vin încercări sau ești deznădăjduit, vei ști că Dumnezeu este mereu cu tine, să îți aline suferința.
Andreea Toader, Ghid Asistent – Conferința Banat

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro