Continuă să fii bun

Totul este curat pentru cei curați; dar pentru cei necurați și necredincioși, nimic nu este curat: până și mintea și cugetul le sunt spurcate. (Tit 1:15)
Organizam un festival de exploratori și mergeam la cumpărături alături de o echipă de lideri. Așa că am mers la Mall-ul cel mai apropiat și am luat câteva cadouri și mici pachețele cu desert pentru fiecare participant. Coșurile se umpluseră, așa că se vedea de la distanță că vom fi darnici.
În parcarea auto, în drum spre mașină, ne-a întâmpinat o femeie care ne-a cerut bani. Ne-am uitat unul la celălalt și am luat o decizie: nu îi putem da bani, nu știm ce va face cu ei. Așa că ne-am gândit să îi dăm câte ceva de mâncare din cele cumpărate. Când i-am oferit acest pachet, femeia ne-a spus că nu îi trebuie pachetul, ci vrea bani. I-am cerut explicații să știm pentru ce îi trebuie bani, iar ea a început să vorbească foarte urât. Am încercat să aflăm cum o putem ajuta mai bine, dar ea continua să ne vorbească urât. Așa că a trebuit să urcăm în mașină pentru a pleca. Deși ne simțeam foarte rău la injuriile primite, totuși i-am lăsat pachetul, iar această femeie s-a dus și l-a aruncat în gunoi.
Am rămas consternați la vederea acestui comportament. Atunci când te vei întâlni cu persoane care se manifestă nepotrivit, tu continuă să fii bun și să îți păstrezi atitudinea creștină chiar dacă alții nu apreciază acest lucru.
Gusti Angheluță, Director Asociat Conferință – Conferința Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro