Copilaș din Betleem

Și tu, Betleeme Efrata, măcar că ești prea mic între cetățile de căpetenie ale lui Iuda, totuși din tine Îmi va ieși Cel ce va stăpâni peste Israel. Mica 5:2
Ascultă ediția audio aici.
Părinți, pentru creșterea copiilor voștri, studiați învățăturile pe care le-a dat Dumnezeu în natură! (…) Întrebați-l pe grădinar cum face el să crească așa de frumos fiecare ramură și fiecare frunză, ca să se dezvolte în simetrie și frumusețe! El vă va spune că nu prin atingeri aspre sau prin eforturi violente, deoarece acestea ar frânge lăstarii delicați, ci prin mici dovezi de atenție, des repetate. El a umezit pământul și a ferit planta în creștere de vânturile puternice și de arșița soarelui și Dumnezeu a făcut-o să înflorească și să crească în mare frumusețe. (…) Încurajați-i să-și exprime iubirea față de Dumnezeu și unul față de celălalt! Motivul pentru care în lume sunt așa de mulți bărbați și femei cu inima împietrită este acela că afecțiunea autentică a fost privită ca slăbiciune și a fost descurajată și reprimată. Natura mai bună a acestor oameni a fost înăbușită în copilărie și, dacă lumina iubirii divine nu vine să le topească egoismul rece, fericirea lor va fi distrusă pentru totdeauna. Dacă vrem ca micuții noștri să aibă spiritul duios al lui Isus și empatia pe care o manifestă îngerii față de noi, trebuie să încurajăm impulsurile generoase și iubitoare ale copilăriei.
Învățați-i pe copii să-L vadă pe Hristos în natură! Luați-i sub cerul liber, sub copacii falnici din grădină și, în toate lucrurile minunate ale creației, învățați-i să vadă expresia iubirii Sale! Învățați-i că El a făcut legile care guvernează toate ființele vii, că El a făcut legi pentru noi și că aceste legi sunt pentru fericirea și bucuria noastră! Nu-i obosiți cu rugăciuni lungi și îndemnuri plictisitoare, ci, prin pilde din natură, învățați-i să asculte de Legea lui Dumnezeu!
Dacă le câștigați încrederea în voi ca urmași ai lui Hristos, va fi ușor să-i învățați despre marea iubire cu care El ne-a iubit. Când încercați să le lămuriți adevărurile mântuirii și să-i îndrumați la Hristos ca Mântuitor personal, îngerii vor fi lângă voi. Domnul le va da har taților și mamelor să le trezească interesul micuților pentru prețioasa povestire despre Copilașul din Betleem, care este într-adevăr speranța întregii lumi. – Hristos, Lumina lumii/Viața lui Iisus, pp. 516, 517
Gândesc mai departe
În această lume insensibilă uneori, cum aș putea să-i ajut pe copiii din jurul meu să dezvolte o dragoste plină de tandrețe față de Dumnezeu și față de ceilalți?

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro