Coșul cu mere perfecte

Ci cercetați toate lucrurile, și păstrați ce este bun. Feriți-vă de orice se pare rău. (1 Tesaloniceni 5:21, 22)
Era o zi frumoasă de toamnă, când Paul culegea mere proaspete împreună cu tatăl său, din livada grădinii lor. Tatăl îl învăţa pe Paul că acele mere care i se par a fi rele, să le pună separat, iar în coşul lui să pună doar merele perfecte.
Dorind să termine cât mai repede, să meargă la prietenii lui, Paul a strâns tot felul de mere ca să umple coşul cât mai repede. La final, era curios de ce oare tatăl îi spuse să ia doar merele perfecte în coş? În timp ce tatăl verifica coşul lui, i-a explicat că trebuie să cerceteze toate merele şi să păstreze doar pe cele bune, deoarece un singur măr rău poate să le strice şi pe celelalte din coş.
De aceea e important să ne ferim să punem în coşul cu mere perfecte, orice măr care ni se pare a fi rău. Zilnic ne confruntăm cu tot felul de lucruri, bune sau mai puţin bune, care ne influenţează viaţa fără să ne dăm seama. De aceea, să renunţăm la lucrurile mai puţin bune și să le păstrăm doar pe cele valoroase care ne apropie de Hristos.
Pentru astăzi vă provoc să vă feriţi de orice lucru care vi se pare că e rău şi să păstraţi în gândul şi inima voastră doar ce este bun, pentru a fi pe placul Domnului Isus şi pentru a fi mântuiţi.
Radu Roman, Ghid – Conferința Banat

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro