Creați după chipul Său

Devoțional zilnice 6 iulie 2018

Un băiețel s-a așezat cu creioanele sale și cu o foaie de hârtie la masa din bucătărie și a început să deseneze. Tatăl său, remarcând că băiatul muncea din greu la masă, s-a oprit lângă el și l-a întrebat:

– Ce faci, fiule?

– Îl desenez pe Dumnezeu, a răspuns băiețelul.

– Dar, fiule, nu-l poți desena pe Dumnezeu, a spus tatăl. Nimeni nu știe cum arată Dumnezeu.

Băiețelul s-a oprit pentru un moment și apoi a spus:

– Ei bine, vor știi după ce voi termina!

Majoritatea oamenilor sunt de acord cu tatăl din povestirea de mai sus. Nimeni nu știe cum arată Dumnezeu. Dar, poate acesta este motivul pentru care El ne-a creat și ne-a chemat să Îl slujim. El ne-a creat „după chipul Său” așa încât să putem, într-un fel, să-L prezentăm lumii.

Folosind culorile pe care le avem, fiecare dintre noi Îl desenează pe Dumnezeu pentru cei din jur: familie, prieteni, colegi, vecini, etc. Nu trebuie să ne îngrijorăm! Trebuie să Îl slujim în mod unic, cu capacitatea și darurile pe care le avem. Astfel, oamenii își vor face o idee despre cum arată Dumnezeu! De aceea, haideți să lăsăm ca viața noastră, comportamentul nostru, vorbirea noastră să Îl deseneze frumos și cei din jurul nostru să își dorească să Îl cunoască, să ajungă să Îl iubească și, împreună, să pășim pe calea care duce în Împărăția Sa!

„Încolo, frații mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună, și orice laudă, aceea să vă însuflețească.” (Filipeni 4,8)

Ramona Andras, Coordonator Exploratori Zona Centru, Conferința Banat

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro