Creștinismul este totdeauna despre ceilalți!

Fraților, chiar dacă un om ar cădea deodată în vreo greșeală, voi, care sunteți duhovnicești, să-l ridicați cu duhul blândeții. Și ia seama la tine însuți, ca să nu fii ispitit și tu. (Galateni 6:1)
S-a născut la 20 mai 1935, într-o familie de fermieri. În tinerețe, dornic de dreptate, a intrat într-o grupare extremistă, care folosea forța și violența. A petrecut peste treisprezece ani în închisorile dictaturii din țara sa. Bătut și umilit, ținut la izolare timp de nouă ani, a declarat că cel mai mult l-a afectat lipsa lecturii timp de șapte ani.
Hm…nu e un început bun pentru o persoană cu idealuri înalte! Despre cine vorbesc? Numele lui este Jose Mujica, preşedintele Uruguayului, între 2010-2015. Din salariul lunar de preşedinte, 90% oferea unei organizaţii de binefacere. Stilul său de viață, deosebit de umil, i-a atras eticheta, „cel mai sărac preşedinte din lume”. Într-o ocazie, el a spus: „săraci sunt cei care muncesc pentru a menţine un stil de viaţă scump şi care vor mereu mai mult şi mai mult”.
Viața lui a fost subiectul unui documentar, difuzat de platforma Netflix, El Pepe, A Supreme Life. Aici apare conducând propriul tractor, cultivând flori şi construind case pentru săraci. Când s-a retras din funcție, a declarat că-şi doreşte să adopte 30-40 de copii orfani şi să-i educe, împreună cu soţia sa. Cine ar fi gândit că tânărul rebel din trecut, va ocupa cea mai înaltă funcție din stat? Că va fi președinte? Dar, mai mult de-atât, un model pentru o lume întreagă, în modestie, simplitate și altruism?
Nu-i judeca pe cei din jur când greșesc! Creștinismul este despre a doua șansă, despre bunătate, despre o mână mereu întinsă altora! De fapt, creștinismul este totdeauna despre ceilalți!
Ovidiu Pescar, Conducător de Zona – Conferința Banat

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro