Cu Domnul meu!

Fiți treji, și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește, și caută pe cine să înghită. (1 Petru 5:8)
Ați putea spune: „Acest text se cam potrivește oamenilor mari, adulților, nouă mai puțin…ei trebuie să fie atenți la viața de credință, cum s-o trăiască…noi, exploratorii, acum învățăm…!” Să fie oare adevărat? Diavolul face selecții? Un leu care răcnește este un animal furios și sunetul lui se aude de la mare distanță, ar sfâșia tot ce prinde în cale. Imaginați-vă că cel rău este atât de furios și „răcnește”, țipă, își caută prada. Și te poate întâlni pe tine – singur, fără protecție, fără arme de apărare – te poate sfâșia într-o clipă. Sau te poate întâlni pe tine, de mână cu Marele Protector, Cel care închide gura leilor și care l-a apărat pe Daniel de furia și foametea lor. În aceste condiții, „leul” nu are nicio putere, nu poate nici să te atingă pentru că ești protejat. În umblarea ta zilnică, nu L-ai uitat pe El să îl chemi să te însoțească.
Ai vegheat zilnic și ai făcut ca Scriptura să nu fie doar o altă carte în biblioteca ta. Ai avut grijă ca în momentele tale de seară, să nu te cufunzi în fața unui ecran, ci să fii treaz, pentru a purta o discuție cu Prietenul tău, Isus. Dragă exploratorule, poate azi, în timp ce pleci de acasă, vei întâlni „leul” furios, care răcnește. Arată-i că nu ești singur și fără putere, arată-i cine e cu tine, demonstrează că ai stat treaz în rugă și ai vegheat Cuvântul Sfânt! Înfruntă-l cu putere pentru că tu nu ești singur!
Mogheri Alina, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro