Cumulus vs Cumulonimbus

Devoțional zilnic 10 aprilie 2018

Salut!
Îmi plac norii Cumulus și Cumulonimbus pentru că sunt nori „plini de viață”, se dezvoltă rapid, își schimbă forma și îi observăm pe cer doar în sezonul cald.

Cum se formează ?

În fiecare dimineață, soarele urcă pe bolta cerească încălzind pământul care începe să radieze căldura asemenea sobei de teracotă din casa bunicilor. Datorită căldurii, o parte din apa rezultată din rouă, lacuri, mări sau din pământ se evaporă. Astfel, aerul cald și umed devine ușor și începe să se ridice asemenea baloanelor umflate cu heliu. Pe măsură ce se înalță, aerul se răcește iar vaporii de apă condensează, formând norii pufoși, de culoare albă, vestitori de vreme bună.

Asemenea norilor Cumulus, ne alimentăm și noi, pe fugă, dimineața, citind devoționalul sau un text la întâmplare.

Știi care este diferența între un nor Cumulus, de vreme frumoasă și un nor Cumulonimbus de furtună ?

Principiul de formare este identic, insă sursa de alimentare este mult mai … intensă.

Curentul de aer cald este atât de puternic încât norii se pot dezvolta pe înălțime până la 10 – 12 km !

Iar rezultatele sunt cu adevărat relevante !

Un nor Cumulus, este frumos, dar oferă doar … umbră.

Un nor Cumulonimbus aduce apă din belșug, fenomene spectaculoase: tunete, fulgere, vijelii, grindină, … dar și curcubeul.

Seara, odată cu apusul soarelui curenții de aer cald dispar și odată cu ei se sting și norii.

Mă rog pentru tine astăzi să fii cu adevărat relevant pentru colegii tăi de la școală, în familie, să fii un reper asemenea eroilor biblici. Un nor de furtună, Cumulonimbus are nevoie de un interval de alimentare cu aer cald cuprins între 3 și 5 ore.

I-ați timp și alimentează-te zilnic suficient din… Cuvânt:

„Căci aceasta va fi înțelepciunea și priceperea voastră înaintea popoarelor care vor auzi vorbindu-se de toate aceste legi și vor zice: Acest neam mare este un popor cu totul înțelept și priceput!” Deuteronomul 4:6

Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro