Cununa cu douăsprezece stele

Domnul Dumnezeul lor îi va scăpa în ziua aceea, ca pe turma poporului Său, căci ei sunt pietrele cununii împărătești, care vor străluci în țara Sa! Zaharia 9:16
Cartea Apocalipsa vorbește despre o fecioară înveșmântată cu soarele, având luna sub picioare și pe cap purtând cunună din douăsprezece stele (Apocalipsa 12:1). În profețiile biblice, femeia reprezintă biserica. Atunci când simbolul este o fecioară, referința este la o biserică „fără pată și fără zbârcitură”. Fidelitatea și unicitatea relației trebuie să fie păstrate cu toată ființa. Așa cum o fecioară aparține doar mirelui ei, tot așa biserica aparține pe deplin Mirelui divin (Isus Hristos). Cununa de pe capul bisericii reprezentate de fecioară duce cu gândul la acel moment al întâlnirii dintre credincioși și Mântuitorul. Nunta Mielului va avea ca punct culminant încoronarea ca simbol al legăturii veșnice. Imaginea cununii cu douăsprezece stele e un fel de invitație, dar și avanpremieră la nuntă. Interesant este că numărul are de-a face cu deplinătatea poporului lui Dumnezeu. Toate semințiile vor fi în strălucirea acelor stele.
Lui Dumnezeu Îi place să facă lucrurile în mod inedit, cât mai special și cât mai grăitor. La El totul este memorabil, totul se îndreaptă spre o mare sărbătoare. El așteaptă de mult acea clipă când va reface familia universală și stelele din cunună vor străluci pentru cei pe care i-am condus spre Mântuitorul, vor lumina pentru experiențele din care Tatăl ne-a scos și vor schimba în raze de lumină coroana de spini a Salvatorului nostru. Mulți credincioși își doresc o cunună cu cât mai multe stele, pentru că, în concepția lor, așa se va face diferența între cei mântuiți. În realitate, fiecare om salvat va avea o coroană pe cap și, în niciun caz, în Împărăția lui Dumnezeu nu se va mai face discriminare, nu vor mai fi clasamente sau ceva de acest gen. Cel mântuit este fericit să poată fi în prezența tronului lui Dumnezeu; oamenii fac diverse supoziții și clasamente, dar în ochii lui Dumnezeu este important să fim izbăviți.
De gândit astăzi:
Experiența mântuirii ar trebui să ne fi învățat deja că nimeni nu va ajunge înaintea celorlalți; că orice stea am purta în cunună, strălucirea ei va fi tot de la Dumnezeu și că ceea ce contează cu adevărat sunt credincioșia și dedicarea noastră deplină față de Cel care ne-a câștigat cu un preț atât de mare. Noi vom fi, la rândul nostru, stelele din coroana Regelui care ne-a răscumpărat și ne-a săpat pe palmele Lui.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro