Curăță-ți inima!

Jeremy și partenerul lui de laborator au făcut amândoi găuri în birou cu arzătoarele Bunsen, dar Jeremy nu a fost prins.
– Tu ești șeful, Jeremy, i-a spus profesorul care îl însoțea pe colegul piroman al lui Jeremy în biroul directorului.
Jeremy s-a felicitat în gândul lui pentru încrederea pe care i-a acordat-o profesorul. Nu-i rău!
După școală, Jeremy a făcut o impresie bună la magazin, unde și-a pârât fratele că furase trei ciocolate și un suc – pentru el.
– Întoarce-te peste vreo doi ani și îți voi oferi o slujbă, fiule! i-a spus șeful magazinului. Jeremy s-a bătut singur pe umăr. Impresionant!
Iar în seara aceea, profesorul lui de doctrine a spus cu o față încruntată în timp ce aduna bucățile din geamul spart:
– Nimeni nu pleacă până când unul dintre voi nu își recunoaște vina. Cu excepția lui Jeremy. Tu poți pleca.
Sunt prea bun, și-a spus Jeremy în timp ce ieșea din sala de clasă.
Citește Matei 23:25-28
Ce crede Dumnezeu despre oamenii ipocriți în credință?
Biblia nu minte când spune că toți păcătuim (1 Ioan 1:8). Dar ne arată la fel de clar că iertarea ne este întotdeauna pusă imediat la dispoziție atunci când ne mărturisim greșelile în fața lui Dumnezeu (1 Ioan 1:9). Așadar, a fi creștin înseamnă a te afla într-un proces de schimbare. Nu suntem desăvârșiți.
Cu toate acestea, Isus avea o mare problemă cu oamenii care se străduiau să arate bine pe exterior, în timp ce răul își făcea de cap în interiorul lor. Îi numea „fățarnici”, un cuvânt care provine de la măștile folosite de actorii din teatrele Greciei antice. Isus le-a adresat cele mai dure cuvinte acestor ipocriți.
În timp ce îi mustra pe ipocriți, Isus ne-a oferit și un sfat extraordinar de curățare, care explică modul în care Dumnezeu ne reface. Viețile noastre sunt ca niște căni. Dacă spălăm exteriorul cănii, nu înseamnă că și interiorul este curat. Dar dacă spălăm interiorul, exteriorul lucește și el.
Vrei o viață în care interiorul tău să fie la fel de frumos ca exteriorul? Atunci lasă-L pe Isus să îți curețe inima. Nu vei fi perfect de partea asta a cerului, dar măcar nu vei fi un fățarnic.
Tot aşa şi voi, pe dinafară vă arătaţi neprihăniţi oamenilor, dar pe dinăuntru sunteţi plini de făţărnicie şi de fărădelege. Matei 23:28

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro