Cutiuța muzicală

Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, și ei vor fi poporul Lui, și Dumnezeu însuși va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. (Apocalipsa 21:3)
Știai că azi este „Ziua notițelor de mulțumire”? Acest titlu de aniversare îmi aduce aminte de cutiuța muzicală cu nume de persoane. În acea cutie țineam bilețele pe care scrisesem nume de persoane, pentru care alesesem să ne rugăm periodic în familie. Când aveam momentele de rugăciune, luam cutia muzicală, învârteam cheița și ascultam muzica. În timpul acesta alegeam un bilețel din cutie și ne rugam pentru acea persoană. Pentru că ne rugam pentru acea persoană de pe bilețel , nu puteam să ne gândim să îi facem rău sau să ne gândim la lucrurile rele ale acelei persoane. Drept pentru care ne gândeam la lucrurile bune și frumoase pe care le știam despre acea persoană; apoi le prezentam și îi mulțumeam Domnului pentru atât de multe lucruri bune ale acelei persoane. După rugăciune, aveam numai sentimente și gânduri frumoase pentru acea persoană. Așa că ne gândeam mereu să îi facem o surpriză frumoasă, odată trimițându-i un mic cadou de prețuire, altădată trimițând un mesaj frumos pe telefon. O dată chiar am sunat acea persoană și i-am spus că ne-am rugat pentru el. Acesta a fost foarte nedumerit: „Dar s-a întâmplat ceva?!”; noi i-am răspuns că așa ne-a făcut plăcere. Așa că persoana a rămas plăcut surprinsă de acest lucru și a apreciat că ne gândim la el. Cred că în felul acesta putem să fim împreună cu oamenii lui Dumnezeu, și Dumnezeu să fie cu noi și să locuiască cu noi. Îți sugerez să te rogi și tu pentru colegii tăi de grupă, de ce nu și pentru cei de clasă.
Gusti Angheluță, Director Asociat Conferință – Conferința Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro