Cuvinte grele

Dar acum lăsați-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmășie, de răutate, de clevetire, de vorbele rușinoase, cari v-ar putea ieși din gură. (Coloseni 3:8)
Ce zici, este ușor sau greu de făcut ce spune Pavel aici? La care dintre comportamentele rele din acest verset ți se pare cel mai greu de renunțat? Fiecare dintre noi avem anumite slăbiciuni și tocmai pentru că suntem diferiți, lupta cu aceste lucruri este diferită de la om la om. Dar vreau să te mai întreb ceva: care crezi că este cuvântul cel mai important din acest text? Care crezi că este cuvântul care dă sens? Mai citește o dată versetul și găsește acest cuvânt.
„Dar acum lăsați-vă de toate aceste lucruri: de mînie, de vrăjmășie, de răutate, de clevetire, de vorbele rușinoase, cari v-ar putea ieși din gură”.
Dacă vei citi și versetul dinainte, vei vedea că Pavel compară prezentul cu trecutul, acum-cu cândva, azi-cu atunci. El spune: cândva (altă dată) erați robi ai acestor păcate dar acum nu mai sunteți. Iată de ce cred că cuvântul cheie este „acum”. După ce omul Îl cunoaște pe Dumnezeu ca pe un Mântuitor care poate și vrea să îi ierte păcatele, el se poate lăsa de toate relele pe care le-a făcut în trecut, când nu-L cunoștea pe Dumnezeu.
De fapt, expresia folosită de Pavel aici, când spune „lăsați-vă” are înțelesul de a lepăda o cămașă, de a dezbrăca o haină. „Atunci” (când ne mâniam, când ne purtam cu răutate sau vorbeam fără rușine), acel „atunci” nu trebuie să mai fie. „Acum” (după ce am cunoscut iertarea lui Dumnezeu) putem renunța la vechile păcate atăt de ușor cum ai dezbrăca o haină. Atât de ușor! Care este păcatul de care te vei „dezbrăca” azi? Roagă-L pe Dumnezeu să-ți dea puterea de care ai nevoie.
Dorin Cristea, Director Tineret – Conferința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro