Darul lui Dumnezeu

Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. (Efeseni 2:8)
Înainte de a continua să citești devoționalul de astăzi, oprește-te la sfârșitul acestei propoziții și amintește-ți de ultima ocazie când ai primit un dar pe care ți-l doreai atât de mult. Stop, amintește-ți!
Ți-ai amintit? Nu e așa, ne amintim cu plăcere de asemenea momente, pentru că ele au produs o stare pozitivă în mintea și viața noastră. Ce frumos!
Acum, hai să ne gândim puțin la versetul de astăzi. Ce să însemne darul pe care Dumnezeu l-a făcut oamenilor, deși nimeni nu-l merita?
Mai întâi de toate, trebuie să observăm că Dumnezeu a văzut că oamenilor le plac darurile. Pentru ca El să ne demonstreze cât de mult ne iubește a pregătit cel mai mare dar pe care cineva putea să-l ofere vreodată cuiva în istoria acestui pământ, darul mântuirii.
Ce trebuie să facă cineva pentru a primim acest dar? Răspunsul este credința. Darul vieții veșnice este oferit prin credință. Așa cum un om primește darul mult dorit din partea unui alt om, tot așa, credința, înseamnă că omul păcătos, pierdut și vinovat, Îl primește pe Domnul Iisus, Cel mai mare dar, ca singura lui speranță de mântuire.
Ce vom face cu darul pe care Dumnezeu l-a oferit tuturor oamenilor total gratuit și necondiționat? Există numai două opțiuni, fie îl primești, fie îl respingi. Dumnezeu va respecta deciziile fiecărui om, însă El ne îndeamnă zi de zi să alegem viața, adică să primim darul Lui.
Înainte de a începe activitățile acestei zile, primește darul lui Dumnezeu în viața ta. Iar data viitoare, când vei face sau vei primi un dar, adu-ți aminte de darul mântuirii pe care Dumnezeu l-a oferit prin Domnului Iisus tuturor celor care Îl vor primi.
Ține minte toată viața ta, Dumnezeu nu se schimbă, Dumnezeu nu minte, ce a promis, va face! Darul îți aparține, este al tău, este disponibil încă de pe acum! Bucură-te de el fă-l cunoscut și altora!
Fii binecuvântat!
Gavrilă Alexandru – Pastor stagiar, Începător – Conferința Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro