Decizia

”Căci ele sunt viață pentru cei ce le găsesc și sănătate pentru tot trupul lor” Proverbe 4, 22
Ai luat decizia cea bună. Știi ce e bine pentru sănătatea ta, iar acum vrei să pui în practică. Prima parcă este cea mai grea. Nutriția.
Îți recomand broșura: Fii inteligent! Mănâncă sănătos! de Teodora Goran. Te va ajuta mult. Iată o încurajare: ”A mânca este un proces voluntar și conștient și, de aceea, educabil. Pentru a lua decizii corecte, este nevoie să acumulăm cât mai multe cunoștințe despre efectul diferitelor tipuri de alimente asupra sănătății și apoi să nu alegem doar ceea ce ne „place”, ci ceea ce știm că va contribui la menținerea stării de sănătate. Gustul se educă, deci, în timp, vom ajunge să savurăm din plin alimentele de cea mai bună calitate.”
O alimentație care se bazează în principal pe: cereale integrale, legume, fructe, leguminoase uscate (fasole, mazăre, linte, soia etc), nuci și semințe oleaginoase este alimentația sănătoasă. Acestea conțin proteine, lipide, glucide, vitamine, minerale și fibre în proporțiile cele mai favorabile organismului. Nu uita să mănânci dimineața ca să fi bine dispus în cursul zilei și să ai rezultate mai bune la școală. Este important nu doar ce mâncăm, ci când mâncăm și cum mâncăm. Consumul de orice tip de gustare între mese întârzie digestia.
Există totuși ceva ce trebuie să fie consumat între orele de masă. Apa! Consumă apă frecvent, regulat, întotdeauna apă!
Un plan simplu, de asigurare a necesarului de apă: Beți 1-2 pahare de apă imediat după trezire; beți încă 2 pahare la orele 10 sau 11; încă 2 pahare pe la 3 sau 4, apoi încheiați ziua cu încă un pahar de apă seara.
Codul sănătății: 95210. Respectă acest principiu!
9 – ore de somn pe noapte;
5 – porții de fructe și legume zilnic (o porție înseamnă un fruct de mărime medie sau o jumătate de ceașcă de legume)
2 – ( nicidecum mai mult de 2) ore de popas pe zi în fața ecranului, fie el TV, computer sau telefon mobil;
1 – (cel puțin 1) oră de mișcare zilnic, de orice tip
0 – consumuri de sucuri carbogazoase sau alte băuturi îndulcite.
Succes!
Tobias Ilonka, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro