Degerături

Devoțional zilnice 11 februarie 2018

El te va acoperi cu penele Lui și te vei ascunde sub aripile Lui. Căci scut și pavăză este credincioșia Lui! Psalmul 91:4

Degerăturile sunt cauzate de înghețarea pielii și a țesuturilor ei, pe părțile expuse ale corpului: degetele de la mâini, degetele de la picioare, nas, urechi, obraji și bărbie. În primă fază, pielea se răcește și se roșește; apoi amorțește devine tare, palidă, apar furnicături, înțepături și durere.

Pentru a preveni, îmbracă mai multe straturi de haine subţiri care să îți păstreze aerul cald pe lângă corp, iar stratul exterior de îmbrăcăminte să fie rezistent la apă. Este bine să folosești un regim alimentar echilibrat, bogat în calorii care să furnizeze energie calorică şi termică. Pe cât posibil menţine-te în permanenţă hidratat şi protejează-te de umiditate, vânt şi frig.

Dacă deja nu îți mai simți zona degerată, atunci trebuie să cauți un loc cald, fără să te expui lângă surse directe de căldură, deoarece ai pierdut simţul de a detecta temperaturi ridicate şi te poți arde. În primul rând, trebuie să încălzești zona afectată sau să o decongelezi treptat. Apoi, hainele trebuie scoase şi înlocuite cu unele uscate, iar zonele degerate acoperite cu pături. Poți bea câteva băuturi calde (nu fierbinţi!). Alte câteva remedii te pot ajuta: crema cu extract de gălbenele, comprese cu suc de varză, comprese cu suc de ceapă stoarsă.

Ca să nu ajungi indiferent, să nu simți nimic sau să fi ”degerat” față de domeniile spirituale, important este să previi și să rămâi mereu acoperit de haina protecției lui Dumnezeu – prin încrederea ta zilnică că El te poate ocroti.

Practic: Roagă-L acum pe Dumnezeu să te ajute să Îl vezi la lucru în viața ta pe oriunde vei merge.

Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro