Deturnări

Totul este curat pentru cei curați; dar pentru cei necurați și necredincioși, nimic nu este curat: până și mintea și cugetul le sunt spurcate. (Tit 1:15)
Pe 29 octombrie 1998 un avion pornește cu 33 de pasageri la bord din Adana, Turcia către capitala Ankara. În timpul zborului, un pasager înarmat deturnează avionul și obligă echipajul să schimbe destinația către Lausanne, Elveția. Piloții mențin însă ruta inițială și reușind să îl păcălească pe terorist că opresc la Sofia, Bulgaria pentru realimentare, aterizează în cele din urmă la Ankara, unde dau alarma în aeroport. După câteva ore de tratative și eliberarea unui copil, trupele speciale reușesc să pătrundă în avion și ucid pe atacator. Nu s-au înregistrat alte victime.
Evenimente de felul acesta nu sunt puține: avioane care își schimbă destinația și sute de pasageri amenințați cu moartea de teroriști înarmați ce vor să obțină anumite revendicări. Aceste exemple ilustrează mesajul versetului de astăzi.
Asemenea unui avion ce zboară către destinație, și noi putem fi deturnați de teroriști. Altfel de teroriști. La început par inofensivi, chiar plăcuți: descoperiri în știință și tehnologie, manifestări ale artei, interacțiuni umane. Le oferim loc, încredere, atenție și ne bucurăm să zburăm împreună. Dar la un moment scot armele, provoacă teroare, pierderi materiale și pot schimba destinația vieții.
Așa că mare atenție la îmbarcare: când deschizi dispozitivul, când intri în conversație, când pui planul în aplicare, totul trebuie să fie curat pentru cei curați. Mintea, inima, simțămintele, trebuie să fie păzite. Analizează atent tot ce intră prin poarta ochilor, verifică sunetele ce pătrund prin urechi, nu căsca gura la orice idee, nu pleca la drum cu supărări, nemulțumiri sau dorință de răzbunare.
Alungă bârfele, vorbele urâte, poftele și alți asemenea teroriști. Destinația pe care o dorim și pe care Dumnezeu ne-o promite e una curată, pozitivă, foarte bună. Iar pentru a ajunge acolo pune filtru la check-in. Atenție la tot ce „piuie” Scriptura.
Dragoș Apostol, Pastor – Conferința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro