Doar 11 linii de cod

Eu însă voi privi spre Domnul, îmi voi pune nădejdea în Dumnezeul mântuirii mele, Dumnezeul meu mă va asculta. Mica 7:7
Totul a început cu Azer Koculu, care a scris o bucată de cod numită Kik, o extensie a popularului limbaj de programare Node.js. Programatorul Koculu a urcat Kik pe platforma NPM, un fel de App Store pentru programatorii care lucrează cu Node.js, și l-a oferit gratis.
Kik, rețeaua de socializare, s-a sesizat și i-a trimis lui Koculu un mail în care era rugat să schimbe numele modulului. Acesta nu a vrut. „Când am început să scriu Kik, nu știam că există o companie cu același nume. Nu voiam să las o companie să mă forțeze să schimb numele”, a declarat el.
Issac Schluetter, CEO-ul NPM, i-a scos dreptul de autor asupra modulului, potrivit lui Koculu. Supărat, acesta a anunțat că-și scoate toate modulele de pe NPM. Toate bune și frumoase, numai că Koculu crease și un modul numit „npm left-pad”, adică 11 linii de cod. Nimic complicat, însă progrămelul a fost descărcat de peste 575 000 de ori și folosit de mii de programatori pe post de scurtătură. Software-urile Babel sau React folosesc acest „npm left-pad”, care, la rândul lor, sunt folosite de companii mari precum Facebook, Netflix, Spotify, pentru a spori eficiența. Totul ducea la un blocaj în cea mai solicitată zonă a internetului. Într-un final, Kik și npm left-pad au revenit on-line și industria de soft­ware a mers mai departe, dar după negocieri și concesii importante.
Așa se întâmplă când cineva are permisiunea de a-și depozita un mic bagaj la noi în viață. În înțelepciunea lui Solomon, găsim două avertismente esențiale: „Păzește-ți inima mai mult decât orice”, adică ai grijă cine și ce depozitează acolo, iar al doilea: „Vulpile mici strică viile în floare.” Și Satana este uneori un fel de programator care ne vinde pe gratis câteva „scurtături”, apoi vine să le ia, dar dărâmă tot ce am construit noi pe lângă acele scurtături spirituale. Din păcate, cu el nu se poate ajunge la o înțelegere decât în favoarea lui.
De gândit astăzi:
Satana nu vrea să aibă în viața noastră decât un singur procent, iar apoi el va tot instala și alte aplicații conectate la ceea ce deja i-am aprobat. Construind pe o singură eroare oferită de el drept cadou, putem deveni victime atunci când dușmanul va vedea că noi vrem să Îl alegem pe Dumnezeu, și nu pe el. Roagă-te acum pentru protecție și înțelepciune!

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro