Doar voia Ta

Devoțional zilnice 28 septembrie 2018

Iată dar cum trebuie să vă rugați: „Tatăl nostru care ești în ceruri! Sfințească-se Numele Tău; vie împărăția Ta; facă-se voia Ta, precum în cer și pe pământ.” (Matei 6:9-10)

În timpul unei ore de rugăciune, o bătrânică se ruga: “Doamne nu contează ce faci cu noi, fă cu noi după voia ta”. În seara aceea la ora de rugăciune era și tâmăra Adelaide Pollard. Era acolo pentru că era descurajată descurajată. Dorința ei era să îi slujească lui Dumnezeu ca misionară, însă parcă toate lucrurile îi stăteau împotrivă. Oricât de mult încerca nu reușeam să strângă fondurile necesare pentru a merge în Africa în misiune. Mai târziu ea a povestit că a fost mișcată de rugăciunea făcută de aceea bătrânică. În seara aceea când a ajuns acasă a deschis Biblia la

„Când m-am coborât în casa olarului, iată că el lucra pe roată. Vasul pe care-l făcea n-a izbutit – cum se întâmplă cu lutul în mâna olarului. Atunci el a făcut un alt vas, cum i-a plăcut lui să-l facă.” Ieremia 18:3,4.

Înainte de culcare a luat un stilou și a scris un imn că ar avea să devină ca o rugăciune pentru ea. Deseori când trec prin situații dificile imnul scris de la Adelaide, devine o rugăciune și pentru mine.

Poate vrei să cânți și tu cu mine astăzi rugăciunea ei.

Voia Ta, Doamne, doar voia Ta
Să se-mplinească În viaţa mea!
Tu eşti Olarul, Eu lutul sunt,
Fă dar, din mine, Un vas preasfânt…

Ai fost vreodată curios/curioasă să afli planul lui Dumnezeu pentru tine. Chiar dacă nu ai fost să știi că poți să îi ceri lui Dumnezeu să ți-l descopere. Dar nu uita să ceri lui Dumnezeu ceea ce crede El că este bine pentru tine, nu binele pe care ți-l dorești tu.

Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro