Domnul Se gândeşte la mine

Eu sunt sărac şi lipsit, dar Domnul Se gândeşte la mine. Tu eşti ajutorul şi izbăvitorul meu: nu zăbovi, Dumnezeule! – Psalmii 40:17
Primul şi cel mai specific simptom al depresiei este, în limbaj tehnic, disforia, sau starea de nelinişte profundă. Aceasta se traduce prin tristeţe, înverşunare, regret şi durere. O epuizare emoţională a cuprins-o pe Silvia la o lună după ce a născut. Avea tulburări de somn, nu avea poftă de mâncare, nu se putea concentra şi îi lipsea motivaţia în aşa măsură încât nici nu-şi găsea câteodată energia suficientă pentru a-şi îngriji fetiţa nou-născută. Doctorul i-a prescris medicamente ca să poată ţine sub control simptomele. Acestea au ajutat-o întrucâtva, dar soluţia supremă a venit când Silvia s-a hotărât să nu se lase doborâtă de depresie şi L-a căutat pe Dumnezeu în rugăciune fierbinte. Biblia a ajutat-o foarte mult, mai ales atunci când a citit psalmii. Experienţa ei spirituală a fost atât de binefăcătoare încât, după criză, Silvia pur şi simplu nu putea să nu le spună şi altora ce făcuse Dumnezeu pentru ea.
Cartea Psalmii este plină de mesaje care exprimă durerea la nivel psihologic. Cuvinte ca „strâmtorare” şi „suferinţă” apar de multe ori şi multe dintre ele arată puterea lui Dumnezeu de a-i elibera pe copiii Săi din încercare. Multe dintre aceste expresii i-au fost de mare ajutor Silviei. „Neliniştea inimii mele creşte: scoate-mă din necazul meu! Uită-Te la ticăloşia şi truda mea şi iartă-mi toate păcatele mele!” (Psalmii 25:17,18); „Fă-mă să mă veselesc şi să mă bucur de îndurarea Ta, căci vezi ticăloşia mea, ştii neliniştea sufletului meu. (…) Ai milă de mine, Doamne, că sunt în strâmtorare: faţa, sufletul şi trupul mi s-au topit de întristare” (Psalmii 31:7,9); „Seara vine plânsul, iar dimineaţa, veselia” (Psalmii 30:5); „Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine. Toiagul şi nuiaua Ta mă mângâie” (Psalmii 23:4).
Dacă eşti afectat de descurajare şi tristeţe, versetul de astăzi îţi spune că Dumnezeu Se gândeşte la tine. Aşa cum visează un iubit la iubita lui, poţi fi sigur că Dumnezeu Se gândeşte la tine. S-ar putea să te miri, asemenea psalmistului: „Până când voi avea sufletul plin de grijă şi inima plină de necazuri în fiecare zi?” (Psalmii 1 3:2). Acelaşi psalm te încurajează să ai credinţă în Dumnezeu, şi El îţi va aduce bucuria în inimă, după cum este spus: „Eu am încredere în bunătatea Ta, sunt cu inima veselă din pricina mântuirii Tale” (v. 5).

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro