Douăsprezece feluri de rod

Binecuvântat să fie omul care se încrede în Domnul și a cărui nădejde este Domnul! Căci el este ca un pom sădit lângă ape, care-și întinde rădăcinile spre râu; nu se teme de căldură, când vine, și frunzișul lui rămâne verde; în anul secetei, nu se teme și nu încetează să aducă rod. Ieremia 17:7,8
Știința din fiecare domeniu descoperă mereu și mereu lucruri greu de explicat și fie le pune în așteptare, fie le traduce într-o cheie forțată, doar din dorința de a nu se da bătută sau de a recunoaște că are limite. Pentru oameni, aceasta este realitatea: există limite ale cunoașterii și ale înțelegerii lucrurilor sau fenomenelor. Nu știm decât foarte puțin despre funcționarea creierului, despre funcțiile ochiului și alte atâtea taine inexplicabile încă. Omul de știință cinstit are și modestie, dar aroganții insistă în susțineri aberante.
În dialogul Lui cu Iov, Dumnezeu îl întreabă retoric pe acesta dacă poate să-I explice lucrurile banale ce se petrec în natură, iar Iov, care era un om cultivat și înțelept, admite că nu se pricepe decât ca un copil. Multe lucruri pe care acum le considerăm imposibile se vor petrece în viitorul celor mântuiți. Apostolul Pavel descrie aceasta în termenii cunoscuți „lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit”. Lucruri incredibile vor fi ceva obișnuit: mielul va paște iarbă împreună cu leul, copiii se vor juca lângă cele mai fioroase animale, vor fi pomi care vor face douăsprezece feluri de rod și așa mai departe. Dumnezeu nu agreează plictiseala și monotonia. Dovadă suntem noi, care, deși părem la fel, suntem un unicat fiecare în parte; tot ce ne înconjoară are particularitățile sale. Adam abia a început să cunoască Grădina Edenului, dar, din păcate, a și pierdut-o foarte curând. Îți poți imagina cât de multe știe el în comparație cu noi? Cu toate acestea, și el abia dacă a început să înțeleagă. Cei mântuiți vor avea bucuria de a învăța chiar de la Creatorul Însuși. El va răspunde tuturor curiozităților și întrebărilor cum răspunde un părinte copilului său, fără să se plictisească.
De gândit astăzi:
Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro