Dragoste și dăruire

Veniți la Mine (…) și Eu vă voi da odihnă. (Matei 11:28)
Am câteva conturi pe rețelele de socializare. Nu urăsc rețelele de socializare, dar urăsc momentele când îmi dau seama că mă pierd pe mine însămi în viața celorlalți. De obicei, mi se întâmplă cam așa: derulez, derulez, derulez și, fără ca să îmi dau seama, îmi compar viața cu a celorlalți. Îmi dau seama că mă pierd în agitație și dramă – el a spus aceasta, ea a spus cealaltă – și tot așa. Închid totul. Fac un pas înapoi! Poate fi exasperant!
Stau în liniștea camerei mele, închid ochii, îmi ascult respirația – și, numaidecât, parcă mă cuprinde o stare de calm.
Mintea mi se limpezește și pot să mă concentrez pe realitatea mea. Pot să fiu deschisă pentru cei care sunt prezenți în viața mea reală.
De ce mă compar cu o postare sau cu o poză care poate sau nu să reprezinte realitatea altcuiva? Este o gândire îngustă și copilărească, în cel mai bun caz.
Este cam așa:
Când eram copil, vorbeam ca un copil, simțeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc. Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea față în față. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaște deplin, așa cum am fost și eu cunoscut pe deplin. Acum, dar, rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea (1 Corinteni 13:11-13).
Așa că mă întreb: Ce știu că este adevărat? Pe ce mă pot baza? Ce crede Tatăl meu ceresc despre mine și despre viața mea?
În lumea aplicațiilor Instagram, Snapchat și Facebook, noi, ca oameni, ne comparăm și ne analizăm tot mai mult viața și deciziile în raport cu ceilalți. În realitate, ar trebui să ne comparăm și să ne analizăm doar în raport cu Isus. Trebuie doar să ne iubim unii pe alții și să nu uităm că deja suntem iubiți de Dumnezeu.
Cum ar arăta „selfie-ul” veșnic al lui Isus? Cred că ar fi o față zâmbitoare, cu ochi pătrunzători, cu brațele întinse, invitându-ne pe toți – cu dragoste pentru copiii Săi. Descrierea ar fi cam așa: „Veniți la Mine (…) și Eu vă voi da odihnă.”
Joey Norwood Tolbert

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro