Duzina

Suferințele din vremea de acum nu sunt vrednice să fie puse alături cu slava viitoare. Romani 8:18
Mulți dintre noi nu folosim cuvântul duzină ori poate nici măcar nu știm ce înseamnă. În definire simplă, o duzină se referă la un set de douăsprezece obiecte de același fel (exemplu clasic: o duzină de chibrituri). Termenul are și o semnificație calitativă; când spunem că ceva este de calitate mai slabă, inferioară sau că este ceva făcut în multe exemplare, de serie, spunem că este „de duzină”. O parte dintre oameni fug cu disperare de lucrurile comune. Unii oameni, nu neapărat cei mai bogați, preferă să plătească mai mult pentru ceva dacă este dintr-o serie mai limitată. Cumpără haine mai scumpe, obiecte personale la preț mult mai mare, doar pentru a avea ceva diferit de ceea ce are și poartă toată lumea. Este mai mult o chestiune de orgoliu decât de calcul economic ori de eficiență. Tot ce pare a fi la îndemâna tuturor nu mai reprezintă valoare și interes; lumea în general pune preț pe stratificare socială și financiară. Majoritatea oamenilor vor să se poziționeze mai sus decât ceilalți și sunt dispuși la costuri foarte mari pentru acest lucru. Planul lui Dumnezeu a fost întotdeauna să ofere tot ce este mai bun, de cea mai înaltă calitate fiecărui copil al Său. De multe ori, Mântuitorul S-a pronunțat împotriva discriminărilor și a diferențelor pe baza statutului social, financiar sau educațional. Pentru El, atât săracul, cât și bogatul, atât vameșul, cât și fariseul, atât cel sănătos, cât și cel bolnav, cu toții erau valoroși și trebuiau răscumpărați din ghearele păcatului și ale morții. Pentru oricare dintre oameni, El era gata să moară. Și în Împărăția Lui îi va trata pe toți cei mântuiți cu toată atenția, fără diferențe care să hrănească orgolii. Modestia nu va fi ceva impus, ci va fi mod de viață, parte din caracterul omului născut din nou. Mândria și superioritatea sunt creațiile lui Satana și sunt cele ce l-au dus la pierzare.
De gândit astăzi:
Dacă simți că ceilalți oameni nu sunt demni de atenția ta și de rangul tău, ar fi bine să te întrebi dacă ție ți-ar face plăcere să știi că în ochii altora ești doar o persoană „de duzină”. Te-ai simți bine să vezi că cineva te disprețuiește doar pentru că ești un om normal? Dacă îți displace să te trateze alții cu dispreț, atunci ai mai multă grijă la relația ta cu cei pe care acum nu îi respecți suficient de mult. Consideră că Dumnezeu îi vede la fel de importanți ca și pe tine.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro