EA, definiția pentru MINE!

Devoțional zilnic 14 aprilie 2019

Spune că femeile în vârstă… să înveţe pe femeile mai tinere… -Tit 2:3,4

Era anul 1990 şi eu aveam peste treizeci de ani la acea vreme când Deborah Harris, responsabilă cu Misiunea femeii în zona noastră, m-a rugat să organizez şi să planific un program de mentorat, motivare şi inspirare a fetelor tinere (cu vârste între cinci şi şaptesprezece ani). La acea vreme, fiica Deborei, Tonya, avea opt ani, iar fiica mea, Danyielle, şase ani.

Le-am organizat pe fete şi le-am pus pe toate sub umbrela MUGURAŞI, care include grupele Boboci (între cinci şi opt ani), Flori (între nouă şi doisprezece ani) şi Bujori (între doisprezece şi şaptesprezece ani). Totuşi, pe de altă parte, ne preocupau foarte mult grupele de vârstă de la optsprezece ani în sus. Am încercat tot felul de programe. Dar doar după ce am petrecut un sfârşit de săptămână în Charlotte, Carolina de Nord, fetele Boboci care crescuseră şi acum erau mari s-au organizat singure şi au lansat programul fenomenal „EA, definiţia pentru MINE!”

Tonya şi Danyielle, amândouă ajunse la vârsta de treizeci de ani, au pus bazele unei asociaţii care a atras atenţia altor femei creştine milenare. Eu şi Deborah am zâmbit cu smerenie când amândouă în cor ne-au spus: „Aceasta nu este întâlnirea mamelor.”

Cu instrucţiuni simple, Tonya Fewell-Mobley şi Danyielle Jackson au căutat alte fete tinere talentate, care crescuseră cu activităţile MUGURAŞI, şi şi-au captivat audienţa. Împreună cu Carla Clary, Enjoli NeSmith, Vershonda Waiters şi Caria Edwards, ele au motivat şi au administrat programul EA pentru femeile tinere (cu vârste între douăzeci şi cinci şi patruzeci şi cinci de ani) care doreau să se implice în biserică. Femeile tinere care îl iubesc pe Dumnezeu şi care doresc să îi slujească, dar care sunt mai tehnice şi mai creative, pot face acest lucru în mod cu totul diferit faţă de noi, care suntem mai în vârstă.

Dumnezeu doreşte ca noi să îl iubim şi să ne exprimăm această iubire prin ascultare şi slujire în lucrarea Sa. Felul în care slujim este manifestarea darurilor sau talentelor pe care însuşi Dumnezeu ni le dăruieşte. De fapt, noi avem responsabilitatea de a educa următoarea generaţie (Tit 2:3-5).

EA! La douăzeci şi cinci de ani după ce fosta directoare, Deborah Harris, m-a rugat pe mine (actuala directoare) să lucrez cu fetele din zona noastră, aceleaşi fete lucrează acum împreună pentru a ajuta biserica să le „susţină”. Mentoratul de astăzi pregăteşte conducerea de mâine!


Sylvia Jackson Wilson

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro