Farul

Devoțional zilnic 14 iunie 2019

Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri. Matei 5:16

Farul din Alexandria este una dintre minunile lumii antice. Tărâmul stâncos al coastei egiptene era o ameninţare pentru corăbiile din lemn, în mod special noaptea şi în vreme de furtună. Cu înălţimea sa de aproximativ 135 de metri, situat pe mica insula avanpost Pharos de lângă Alexandria, farul răspândea lumina provenită de la flăcările ce ardeau necontenit în turnul sau, putând fi văzut de la o distanţă de 50-60 km. Corăbierii, văzând lumina prin întunericul nopţii, înţelegeau uşor ca tărâmul este aproape, evitând în acest fel naufragiul. 

Arhitectului său, pe nume Sostratos, i-a fost interzis de conducătorul ţării să-şi graveze numele pe măreţul edificiu, însă un mesaj a fost descoperit pe una dintre pietrele de temelie şi spunea aşa: ,,ofer aceasta opera oamenilor care călătoresc pe mări”. 

Într-o lume dezorientată de furtunile din jur, tu eşti chemat să fii un reper. Ce faci cu Lumina pe care ai primit-o? Vrei să răspândeşti Lumina salvării celor care călătoresc pe marea lumii şi astfel să fii una dintre minunile lui Dumnezeu? Astăzi, gândeşte-te cât de puternic străluceşte Lumina prin tine şi cât de multă nevoie au cei din jurul tău de razele ei.

Elvira Rusin Ion, părinte, Cervenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro