Fii desăvârșit!

Dar acum lăsați-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmășie, de răutate, de clevetire, de vorbele rușinoase, cari v-ar putea ieși din gură. (Coloseni 3:8)
Ziua Mondială a curăţeniei – zi ȋn care milioane de oameni se mobilizează şi organizează diferite activităţi ce vizează protejarea mediului ȋnconjurător. Cum a luat fiinţă o astfel de sărbătoare şi când?
Pentru ȋnceput, Ian Kiernan AO a organizat un eveniment comunitar, Clean Up Sydney Harbour, după ce ȋn 1987, a participat la o cursă de iahturi ȋn jurul lumii şi a fost ȋngrozit de gunoaiele ce sufocau oceanele. Ȋn 1990 a avut loc o zi de curaţenie naţională, urmând ca ȋn 1993 să ȋnfiinţeze Clean Up the World şi cu sprijinul Programului ONU pentru Mediu, să mobilizeze 30 000 000 oameni din 80 de ţări.
De atunci ȋncoace, ȋn fiecare an, ȋn toată lumea se unesc grupuri comunitare pentru a ajuta la protejarea mediului. Sunt sigură că şi la voi acasă sunt zile de curăţenie generală sau zile de curăţenie săptămânală, la care ajutaţi astfel ȋncât să locuiţi ȋntr-un mediu curat. Dar… oare doar mediul ȋn care locuim e important pentru o viaţă sănătoasă? Desigur că nu.
Igiena personală este la fel de importantă, dar Tatăl Ceresc, prin apostolul Pavel, ne ȋndeamnă să facem şi o altfel de curăţenie şi să renunţăm la tot ceea ce ar putea răni pe cei din jurul nostru, dar care ne-ar face rău şi nouă.
„Puterea unei vieţi mai înalte, mai curate și mai nobile este lucrul de care avem cea mai mare nevoie. Lumea stăpânește prea mult cugetarea noastră, în timp ce Împărăţia cerurilor, prea puţin. …Desăvârșirea morală și spirituală, prin harul și puterea lui Hristos, este făgăduită tuturor. Isus este izvorul puterii, fântâna vieţii. El ne duce la Cuvântul Său și din pomul vieţii ne pune înainte frunze pentru tămăduirea sufletelor bolnave de păcat. El ne conduce la tronul lui Dumnezeu și ne pune în gură o rugăciune prin care suntem aduși într-o mai strânsă legătură cu Sine. Spre binele nostru, El pune la lucru mijloacele atotputernice ale cerului.” E. G. White, Faptele Apostolilor, p. 478
Vorbirea şi comportamentul ne sunt influenţate de relaţia cu Isus. Aşadar, citeşte Scriptura şi rogă-te zilnic!
Ionela Fodor, Ghid – Conferința Banat

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro