Fii înțelept!

Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată. (Iacov 1:5)
Ce înseamnă mai exact înțelepciunea? Înțelepciunea este capacitatea superioară de înțelegere și de judecare a lucrurilor. Dumnezeu este dispus să ne ajute să înțelegem ceea ce se întâmplă în jurul nostru. El dorește să ne ajute să diferențiem binele de rău  și să urmăm calea binelui pentru ca, într-o bună zi, să ne putem bucura în împărăția cerului alături de El. Precum Solomon a cerut înțelepciune de la Dumnezeu pentru a cârmui bine poporul, spre slava lui Dumnezeu, la fel trebuie să o cerem și noi, dintr-o inimă curată, neegoistă. Solomon și-a dat seama cât de slab este fără Dumnezeu și că nu-și poate cârmui bine poporul  decât dacă cere ajutorul divin.
În „Profeți și Regi”, Ellen G. White scrie despre Solomon astfel: „Mai presus de orice bun pământesc, împăratul dorea înțelepciune și pricepere pentru aducerea la îndeplinire a lucrării pe care Dumnezeu i-o dăduse. El tânjea după o minte ageră, mărinimie, sensibilitate sufletească.” Motivația care stă în spatele cererii este foarte importantă. Cerem înțelepciune pentru a ne înălța pe noi înșine sau pentru a-L preamări pe Dumnezeu? Cere lui Dumnezeu înțelepciune cu sinceritate  iar Dumnezeu sigur îți va da cu mână largă.
Abigail Tudor, Ghid Asistent – Conferința Banat

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro