Fii tu!

Devoțional zilnice 24 septembrie 2018

Una dintre cele mai simple întrebări, în aparență, este: “Cine ești?”
Unii răspund la această întrebare cu numele pe care îl poartă. Alții cu ce funcție au sau ce speră să devină. Mulți, însă, răspund greșit. Fie nu se cunosc, fie oferă intenționat un răspuns neadevărat pentru anumite beneficii.

Se spune că, într-o zi, la o grădină zoologică a murit gorila. Numărul vizitatorilor era foarte mare și toți doreau sa vadă animalele mari. Dezamăgirea, dacă nu ar fi văzut gorila ar fi fost foarte mare. Atunci, proprietarul gradinei zoo a pus la cale un plan ingenios. A angajat un om care să poarte un costum de gorilă și să se poarte ca atare, ținând astfel locul animalului mort. Era prima zi și dorea să impresioneze. Încercând să fie cât mai convingător s-a apropiat prea tare de zona unde era leul și a căzut în cușca leului. Acolo, disperat, a început să strige de spaimă. Totul s-a sfârșit însă, când leul a început să îl liniștească. “Taci din gură, i-a zis leul, că o să ne concedieze pe amândoi!” Și leul era un om costumat…

Nu știu câte “costumații” ai. Dar noi oamenii știm să ne “adaptăm” foarte bine în funcție de situație. Astăzi te provoc să fii tu! Așa cum te-a creat Dumnezeu esti cel mai frumos. Ești copilul lui Dumnezeu!

„Domnul nu se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbește ochii, dar Domnul se uită la inimă.” 1 Samuel 16:7

Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro