Fii tu modelul!

Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credință, în curăție. (1 Timotei 4:12)
De obicei ne plac modelele. Conștient sau nu, le avem în minte, le urmărim, le copiem în anumite aspecte…Fie că sunt personaje mai mult sau mai puțin cunoscute, există cel puțin o persoană pe care o admirăm.
Dragă exploratorule, azi te invit să devii tu însuți un model. Ce zici? E greu? Sunt convinsă că ai prieteni care te admiră, ai familia care te iubește, ai profesori care te apreciază, dar pentru azi, te provoc la mai mult de atât…Să fii tu omul acela important din viața cuiva, să fii acel model de urmat. Când îți place un muzician, îl asculți ori de câte ori e posibil, poate îi copiezi coafura, stilul vestimentar, anumite expresii…
Azi fii tu modelul! Fii tu o „pildă…în vorbire, în purtare, în dragoste, în credință, în curăție.” Azi, lasă-i pe alții să privească la tine și lasă-te descoperit în adevărata ta valoare. Folosește o vorbire aleasă și păstreaz-o, fii amabil și rămâi așa. Iubește și fără motiv, crede în fiecare clipă, ești curat…să nu te murdărești! Azi, dragul meu explorator, fii tu modelul! Sigur cineva te privește și vrea să fie ca tine! Azi, fii un exemplu! …și mâine!
Mogheri Alina, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro