Folosește resursele pe care le ai!

„Să se scrie lucrul acesta pentru neamul de oameni care va veni, și poporul care se va naște să laude pe Domnul!” (Psalmii 102:18)
Ascultă ediția audio aici.
Una dintre preocupările cele mai mari ale fondatorilor Bisericii Adventiste a fost pregătirea și educarea copiilor și a tinerilor. James White a fost primul lider care a recunoscut nevoia editării unei reviste pentru tineri, într-o vreme în care tiparul era cel mai uzual mijloc de răspândire a informației. Revista s-a numit The Youth Instructor [„Instructorul tineretului”] și a văzut lumina tiparului pentru prima dată în 1852. Este remarcabil că această preocupare pentru instruirea tinerilor a fost una dintre primele preocupări ale bisericii (înainte chiar și de organizarea ei oficială, în 1863).
O altă revistă, de data aceasta o revistă pentru copii, a fost editată în 1890 de W. N. Glenn sub titlul Our Little Friend [„Micul nostru prieten”]. În condițiile în care procesul de tipărire era unul destul de rudimentar și anevoios, este de asemenea uimitor că această revistă apărea săptămânal! Motivul este unul foarte simplu: în paginile acestei reviste se regăseau diverse povestioare și poezii pentru copii de diferite vârste, resurse de care bisericile aveau nevoie pentru momentul povestirii pentru copii din Sabat. Povestirea era un moment nelipsit din cadrul programului de Sabat, copiii fiind foarte încântați de învățăturile primite prin intermediul acestor povestiri.
Astăzi există nenumărate resurse creștine pe care instructorii le au la dispoziție, iar copiii așteaptă cu aceeași nerăbdare în Sabat momentul special pregătit pentru ei. Este privilegiul nostru al tuturor să le oferim în cadrul programului de închinare un timp special în care adevărul Scripturii să fie zugrăvit înaintea ochilor lor în culorile cele mai vii. Ar trebui să urmăm exemplul înaintașilor noștri, făcând astfel încât în fiecare Sabat să nu lipsească povestirea pentru copii. Oferindu-le atenția noastră și un timp/loc în programul de închinare din Sabat, copiii se vor simți întotdeauna valoroși, apreciați și iubiți în biserică, exact ca într-o familie.
Să-I mulțumim Domnului astăzi pentru toate resursele pe care le avem la îndemână și să ne rugăm să le putem folosi cât mai eficient!
Provocare:
Caută în bibliotecă o carte de povestiri creștine pentru copii și oferăte voluntar să pregătești povestirea din următorul Sabat!
Dorin Cristea
Conferința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro