Gata de luptă

Fiți treji, și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește, și caută pe cine să înghită. (1 Petru 5:8)
Vreau să-ți pui deoparte un minut și să încerci să-ți aduci aminte cât ai stat treaz cel mai mult și în ce împrejurare. Să fie oare vorba de taberele în care te furișai afară din cort, pentru a petrece ore lungi din noapte, povestind cu prietenii? Nu cumva serile de revelion pe care le-ai petrecut cu familia, așteptând artificiile de la miezul nopții au fost acele împrejurări? Dacă totuși nu îți poți aminti precis cât ai stat cel mai mult și când ai stat cel mai mult, vreau măcar să-ți amintești și să încerci să trăiești acea stare în care te străduiai să fii treaz. Este aproape imposibil să veghezi, când te lupți cu somnul, nu? În acest caz, cum putem lupta atunci când suntem foarte obosiți și abia mai stăm în picioare? Cu siguranță îți aduci aminte de cel puțin o drumeție pe munte, cum te forțai să mai urci câteva zeci de metri, când tot corpul îți spunea să renunți…groaznice momente, așa-i?
Gândește-te cum ar fi, ca într-o astfel de stare să mai ai și pe cineva care să te vâneze la orice pas; aproape de neconceput. Cădem pradă slăbiciunilor, realizând acest lucru, dar și fără a fi conștienți pe deplin. Zilele în care uiți că Dumnezeu e in control sau că ai nevoie de o relație personală cu El, prin tot ce ai și ești, pot ajunge să erodeze treptat întregul sens al universului tău și să inverseze roluri în povestea luptei dintre bine și rău, pe care nu ți le-ai dori schimbate. N-aș vrea să te descurajezi, pentru că există o rezolvare. Dumnezeu nu îți cere să fii puternic singur. În fața pericolului iminent, mascat sau cât se poate de vizibil, ai o mână întinsă, gata să te transforme și pe tine în viteaz.
Așadar, ești gata de luptă acum?
Lucian Mihăilă, Pastor – Conferința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro