Gunoiul din viața ta

”Dacă faci bine, vei fi bine primit, dar dacă faci răul, păcatul pândește la ușă.” Geneza 4, 7
Știi ce este gunoiul? Este ceea ce arunci la coș când nu-ți mai trebuie. Sunt lucrurile din frigider care devin verzui când sunt lăsate acolo prea mult timp.
Ce-ar fi dacă tot gunoiul ar rămâne în casa ta săptămâni după săptămâni sau chiar luni de zile? Atunci n-ar mai exista niciun loc pe unde să trecem sau unde să ne așezăm și ar trebui să ne cărăm gunoiul peste tot pe unde am merge.
Și noi ținem gunoi înăuntrul nostru. Lucruri care ne deranjează. Lucruri la care nu ne putem opri să ne gândim. Și Cain ținea în el multe din problemele sale pe care nu le spunea nici măcar familiei.
Trei lucruri l-au deranjat pe Cain și anume:
-Blestemul rostit de Dumnezeu asupra pământului și asupra neamului omenesc.
-Faptul că trebuia să urmeze planul exact propus de Dumnezeu.
-Dumnezeu nu a primit jertfa sa.
Care este gunoiul tău? Care sunt lucrurile care te deranjează acasă, la școală, la biserică sau în oricare alt loc pe care îl frecventezi?
Te invit să iei 7 bilețele pe care să scrii lucrurile care te deranjează. Poate că le știi și le ai de mult timp în mintea ta. Sau poate că nu ești conștient de ele și nu îți dai seama cât mult rău îți fac. După ce le-ai scris pune-le într-un sac de gunoi.
Mâine ia un bilețel din sac și mergi și vorbește cu părinții tăi despre lucrul care te deranjează. Dacă nu găsești ajutor la părinți mergi la un lider din biserica ta în care ai încredere. Gunoiul trebuie aruncat și nu trebuie să rămână la tine.
Istoria vieții lui Cain ne arată care sunt în mod sigur urmările. Ea ne arată ce poate ajunge omul, despărțit de Hristos. Neamul omenesc nu are puterea să se refacă singur. El nu tinde să meargă în sus, către cele dumnezeiești, ci în jos, către cele satanice. Unica noastră nădejde este Hristos.
Te invit ca astăzi, în zi de Sabat, să lași deoparte, teama, îndoiala, necredința și să vorbești cu prietenii tăi, cu cântări de laudă și să aduceți împreună din toată inima laudă lui Dumnezeu pentru bunătatea Lui.
Ramona Kiru, Mentor – Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro