Harul meu îți este de ajuns!

Și El mi-a zis: ,,Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită”. (2 Corinteni 12:9)
„Pavel a avut în trupul lui o suferință și o vedere slabă. El s-a rugat stăruitor ca această greutate să-i fie îndepărtată. Dar Domnul avea scopul lui cu aceasta și i-a spus lui Pavel să nu-i mai vorbească despre acest lucru. Harul meu îți este de ajuns. El îți va da putere să suporți această infirmitate.”(Letter207, 1899)
Tânăra Ellen Harmon la vârsta de nouă ani a suferit un accident, ca urmare nu a putut să continue studiile nici după trei ani. Ea spune că uneori a murmurat împotriva providenței lui Dumnezeu. Dar după ce L-a cunoscut pe Tatăl ceresc ca fiind un părinte bun și îndurător, a fost în stare chiar să-L laude pe Dumnezeu pentru nenorocirea care fusese încercarea vieții ei, pentru că aceasta se dovedise a fi mijlocul prin care gândurile i-au fost îndreptate asupra veșniciei.
Probabil că și tu ai în viața ta slăbiciuni, sau poate ai o suferință. 
Nu uita: Harul Lui îți este de ajuns! 
Îmi amintesc de o întâlnire explo, unde încercam să prezint grupei ce înseamnă harul. Am ridicat o bancnotă de 100 de lei și am spus că cine dorește poate să ridice mâna și va fi a lui, fiind un dar. Spre surprinderea mea nimeni nu a vrut s-o primească. După ce am insistat, s-a găsit totuși un explorator mai curajos.
Oare nu facem și noi la fel? Nu-L supărăm pe Tatăl nostru ceresc prin necredința noastră? Suntem exploratori și spunem hotărât angajamentul exploratorilor:
Prin harul lui Dumnezeu, voi fi un serv al Său, voi iubi pe oameni și voi ocroti natura. Voi respecta legea exploratorului care pentru mine este:
1. Să studiez și să mă rog zilnic.
2. Să îmi îndeplinesc conștiincios datoria.
3. Să am grijă de corpul meu.
4. Sa îmi păstrez conștiința curată.
5. Să fiu amabil și ascultător.
6. Să mă port cuviincios în casa Domnului.
7. Să am întotdeauna un cântec în inimă.
8. Să merg oriunde mă trimite Dumnezeu.
Se întâmplă că nu reușești să te ții de acest angajament solemn? 
NU te descuraja. Cere ajutorul Domnului! El este gata să te ajute!
Tobias Ilonka, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro