Imaginează-ți

Dar, după cum este scris: ,,Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile, pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc”. (1 Corinteni 2:9)
Ți-ai imaginat vreodată cerul sau noul pământ? Eu da. Apoi, uitându-mă la videoclipuri filmate prin diferite locuri de pe pământ, mi-am dat seama că imaginația mea în ceea ce privește lucrurile pregătite de Dumnezeu este foarte săracă. De fapt eu am încercat sa fac ceea ce El mi-a spus că nu pot „la inima omului nu s-au suit”. Ce este interesant la noi, oamenii, este că dorim să vedem și să auzim ceea ce nu ne-a fost descoperit și nu vedem, nu auzim, ceea ce ne-a descoperit Dumnezeu. Preocuparea noastră zilnică trebuie să fie îndreptată asupra lucrurilor care ne duc înspre făgăduința lucrurilor lui Dumnezeu.
Relația noastră cu El și cu semenii noștri, bunătatea și dragostea pe care ni le-a arătat prin descoperirea Domnului Hristos și transpunerea lor în viața de zi cu zi, ne vor întări credința în promisiunile Lui. Credința ne poate umple golurile inimii pline de dorința după ceea ce am pierdut prin păcat, iar puterea Lui este cea care ne ajută să vedem dincolo de neputința noastră. Adam a privit neputincios pierderea Edenului, dar Dumnezeu a promis că totul va fi refăcut.
Voi vedea eu lucrul acesta? Voi fi compatibil pentru a putea intra în posesia a ceea ce El mi-a pregătit? Mă pot cerceta cu ajutorul ultimului cuvânt din verset. Iubirea. Ce iubesc? Ceea ce a pregătit Dumnezeu sau pe Dumnezeu? Atenție la detalii… „ le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.” Îndreaptă-ți astăzi ochiul, urechea și inima către cei pe care îi iubește Dumnezeu și iubește-i așa cum a făcut-o El. Dacă îi iubești pe semenii tăi îl iubești pe El și vei avea parte de lucrurile pregătite de Dumnezeu pentru tine.
Sorin Bălăceanu, Master Ghid – Conferința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro