În curând Acasă!

Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, și ei vor fi poporul Lui, și Dumnezeu însuși va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. (Apocalipsa 21:3)
„Nu este bine ca omul să fie singur!” Este o afirmație pe care o face Dumnezeu încă de la începuturile vieții. Astfel, pentru Adam El face o Eva și astfel se conturează prima familie de pe pământ. Însă în urma păcatului rămâne un mare gol: omul este despărțit de Dumnezeu și prezența Sa în mijlocul lor nu mai este posibilă. Iar omul își începe drumul anevoios pe cărări necunoscute. Cu siguranță îți amintești sentimentul plăcut pe care îl ai când te întorci acasă după o lungă vacanță. Te așteaptă un pat confortabil în care să dormi, bunicii și întreaga familie. Dragul meu, istoria acestui Univers se desfășoară cu rapiditate înaintea ochilor noștri, pe zi ce trece putem vedea cum se împlinesc semnele revenirii Lui…. Versurile bine cunoscute ale cântării răsună:
„Mi-e dor cer, nu-mi pasă de durere; În orice-ar fi nu văd decât un pas
Prin care urc spre marea Mângâiere, Ce-o voi găsi la Tatăl meu acas’.
Dar până-atunci eu cânt pe calea vieții, Din lacrimi strâng mănunchi de bucurii,
Și-aștept să trec pe porțile Cetății, Să fiu acasă-n veșnicii!” (493-Imnuri Creștine AZȘ)
Marele plan de mântuire are ca scop reuniunea omului cu Dumnezeu, așa că… Pregătește-te! Fii gata să-L întâmpini pe Tata! El e acolo, la capăt de drum.
Raisa Semeniuc, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Nord

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro