Încă aștept

Iată Eu stau la ușă, și bat. Dacă aude cineva glasul meu și deschide ușa, voi intra la el, voi cina cu el, și el cu Mine. (Apocalipsa 3:20)
Textul acesta vorbește despre cea mai frumoasă prietenie care poate exista: prietenia dintre Dumnezeu și mine. Uneori ne uităm prietenii pe care i-am cunoscut de-a lungul vieții. La un moment dat primim un telefon și ni se spune: sunt eu, prietenul tău. Nu ne-am văzut de mult timp, dar eu nu te-am uitat și mi-e dor să ne vedem. Dacă nu ai timp în momentul acesta pentru mine, aștept. Peste cât timp să revin? Într-o oră, ii spun eu. Sunt cu prietenii la o serată, la mine, acasă. Nici nu știam că Acest Prieten venit de departe mi-a telefonat din fața ușii mele. Și-a dat seama că sunt în mijlocul bucuriei, mă veselesc cu grupul meu de prieteni în felul nostru. A trecut ora pe care eu am stabilit-o pentru prietenul meu. Eh, e doar un telefon… Punctual ca de obicei, Prietenul a bătut din nou la ușa mea. Era greu de auzit. Bucuria de dincolo de ușă era zgomotoasă.
Într-un târziu, când oboseala s-a cuibărit în grupul nostru, când părinții ne-au spus: ajunge!, când toți s-au retras spre casele lor, am auzit doar acum o bătaie în ușă. O fi vreunul dintre uituci, venind să-și recupereze ceva. Am deschis. Dar surpriză: era prietenul meu special, de departe. Tu erai? De ce nu ai intrat? De câtă vreme stai afara? N-a răspuns la niciuna din aceste întrebări. În schimb a zis prietenește: am venit să te vad. Mi-a fost dor de tine! M-a îmbrățișat cu drag. Avea un mic pachețel. L-a desfăcut. Credeam că e un cadou prețios dar era… doar niște pâine uscată.
Am amuțit amândoi. Nu înțelegeam darul. Și-a pus mâinile laolaltă în rugăciune. Ne-am așezat la cea mai frumoasă cină din viața mea. În tăcere, frângând pâinea uscată mi-a făcut parte și mie. Se uita cu drag la ochii mei care în sfârșit au văzut Mântuirea. M-a întrebat doar atât: Înțelegi tu ce ți-am făcut Eu…? Înțelegi ce am făcut pentru tine?
Grig Turda, Colaborator – Conferința Transilvania de Nord

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro