El va rosti vorbe de hulă împotriva Celui Preaînalt, va asupri pe sfinţii Celui Preaînalt şi se va încumeta să schimbe vremurile şi legea; şi sfinţii vor fi daţi în mâinile lui timp de o vreme, două vremuri şi o jumătate de vreme. (Daniel 7:25, VDCC)
În centrul concepţiei noastre despre evenimentele finale ale istoriei se află Legea lui Dumnezeu şi, mai exact, porunca a patra, cea referitoare la ziua a şaptea, care este ziua de odihnă. Noi suntem de acord că mântuirea este doar prin credinţă şi că păzirea Legii, inclusiv a Sabatului, nu poate aduce mântuire, dar credem totodată că, în timpul sfârşitului, ascultarea de Legea lui Dumnezeu, inclusiv de porunca a patra, va constitui semnul distinctiv al credinţei.
Distincţia aceasta va deveni foarte clară în timpul evenimentelor sfârşitului descrise în Apocalipsa 13 şi 14, când puterile religioase şi politice se vor uni într-un singur organism despotic cu scopul de a le impune locuitorilor pământului o formă falsă de închinare. Actul acesta este contrar soliei din Apocalipsa 14:7, prin care oamenii sunt chemaţi să se închine Creatorului, „Celui ce a făcut cerul şi pământul, marea şi izvoarele apelor”.
12 mai – Dar ADRA (colectă)
BIBLIA ȘI CARTEA ISTORIA MÂNTUIRII – STUDIU LA RÂND
Biblia: Ioan 17 – Faptele apostolilor 2
- Ce vârstă avea ologul de la poarta templului, denumită „Frumoasă”?
- Ce anume i-a determinat pe marele-preot și pe saduchei să-i arunce în temniță pe apostoli?
- Conform celor spuse de diaconul Ștefan, cine i-a vorbit lui Moise pe muntele Sinai?
- Ce au făcut văduvele din Iope?
Istoria mântuirii, cap. 11
- Ce răspundere trebuie să simtă părinții că apasă asupra lor?
Post-ul Încumetarea de a schimba Legea apare prima dată în Studiu Biblic.