Intervenții ale Duhului Sfânt

Sunt felurite lucrări, dar este același Dumnezeu, care lucrează totul în toți. Și fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora. (1 Corinteni 12:6,7)
Venisem la biserică pregătiți să participăm la muzică, la închinare și la masa de părtășie de după serviciile divine. Soțul meu ducea în brațe două tăvi cu tortellini; eu făceam echilibristică lângă el cu un bol de salată. Nora noastră avea în geantă o sticlă de dressing pentru salată. Nepotul nostru adusese o cutie de ciocolată și fiul nostru ducea oala cu chili. Am cântat, ne-am rugat și am ascultat, recunoscători pentru serviciul de închinare, iar apoi a venit timpul pentru masă. Am stat la rând, discutând cu oamenii pe care îi cunoșteam din desele vizite la biserica fiului nostru. Apoi, ochii mei s-au făcut mari când am observat în fața mea un bărbat pe care nu îl mai văzusem niciodată.
Farfuria lui era plină cu vârf de salată și apoi, cu dexteritate, și-a luat o a doua farfurie și a umplut-o cu cartofi gratinați, legume asortate, lasagna, piure de cartofi, legume la tigaie, morcovi, sfeclă și drob de brânză. Cum reușea să se descurce cu două farfurii, echilibrându-le perfect, și cum avea să mănânce tot? M-am uitat spre fiul meu. El a zâmbit și l-a salutat pe bărbat. M-am uitat din nou. A luat o a treia farfurie pe care și-a umplut-o cu fasole și cu pâine de mălai, cu mazăre și tortellini, cu spaghete și cu paste umplute. Mi-am ridicat sprâncenele și m-am uitat spre fiul meu, iar el a dat din cap că știa. În timpul mesei, am vorbit despre multe lucruri, dar nu am spus o vorbă despre bărbatul înfometat. L-am urmărit cum și-a luat două farfurii de desert și le-a umplut cu prăjituri și tartă cu afine, cu tartă de mere și cu tort de lămâie.
După ce am terminat, am rămas să facem curat. În timp ce eu spălam vasele, am observat că fratele care coordonase prânzul vorbea cu acel bărbat. „Au rămas foarte mulți cartofi gratinați și o porție mare de drob de linte. Haide să le punem împreună în această tăviță de aluminiu și o poți lua cu tine acasă. Dar aceste prăjituri, paste umplute și salata de varză? Le vrei?” Fața i s-a luminat în timp ce acoperea resturile de mâncare cu folie de plastic. Apoi a ieșit din bucătărie și a ajutat echipa care ștergea scaunele și strângea mesele. Ultima dată când l-am văzut, ducea niște pungi de gunoi la container.
În drum spre casă, fiul meu a răspuns întrebării nerostite. „El este Mike (nu este numele lui real). În fiecare săptămână vine la masa de părtășie. Niciodată nu aduce de mâncare și întotdeauna își umple farfuriile. Dar întotdeauna duce gunoiul. De bunăvoie. Cu bucurie. Suntem fericiți că îl avem alături de noi.”
Denise Dick Herr

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro