Întrebarea corectă

„Isai a trimis să-l aducă. Și el era cu păr bălai, cu ochi frumoși și față frumoasă. Domnul a zis lui Samuel: «Scoală-te și unge-l, căci el este!»” (1 Samuel 16:12)
Ascultă ediția audio aici.
Se pot spune multe despre procesul de formare a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și despre implicarea tinerilor în acest proces. În 1844, John Andrews avea 15 ani, Uriah și Anne Smith aveau 12 și, respectiv, 16 ani, James White avea 27 de ani, iar Ellen Harmon – doar 17. Numai „părintele Bates”, așa cum era numit Joseph Bates la cei 52 de ani ai săi, făcea notă discordantă. Vor putea acești tineri să dea naștere unei biserici mondiale și să pună bazele unei organizații care va promova Evanghelia, sănătatea și educația în fiecare colț al lumii? Răspunsul ar fi cu siguranță negativ, și asta pentru că întrebarea este greșită. Întrebarea corectă este aceasta: Va putea Dumnezeu să folosească acești copii și tineri pentru a-Și îndeplini lucrarea Lui? Faptul că fiecare dintre noi face parte din această biserică ne arată că răspunsul trebuie să fie în mod evident afirmativ.
Privind la modul uimitor în care Dumnezeu s-a folosit de tineri în istoria biblică și cea recentă, este momentul să renunțăm la întrebări cum sunt cele pe care le-am auzit adesea în lucrarea mea: Cum se poate să punem niște copii să strângă colecta? Cum să-i lăsăm pe juniori să urce la amvon dacă nu sunt botezați?
Când, în decembrie 1844, Dumnezeu i-a oferit unei fete de 17 ani viziunea despre călătoria către cer a poporului ales, nimeni nu intuia că această fată urma să primească până la sfârșitul vieții alte aproape două mii de viziuni prin care biserica nou-formată să fie mustrată sau încurajată. Cu atât mai mult astăzi este timpul să înțelegem că Dumnezeu are libertatea de a alege și a lucra prin cei care întrunesc criteriile și așteptările Sale, nu ale noastre. Chiar și printr-un copil cu părul bălai.
Roagă-te pentru un spirit de înțelegere, răbdare și dragoste față de copiii din biserica ta! Cu siguranță au și ei un loc în planul lui Dumnezeu în aceste ultime zile ale istoriei.
Provocare:
Caută câteva fotografii din copilărie! Privește aceste fotografii și găsește ocaziile în care Dumnezeu te-a folosit pentru o anumită lucrare!
Dorin Cristea
Conferința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro