Invidia face bube

„Prin credință a fost ascuns Moise trei luni de părinții lui când s-a născut, pentru că vedeau că era frumos copilul și nu s-au lăsat înspăimântați de porunca împăratului.” (Evrei 11:23)
Ascultă ediția audio aici.
Îmi amintesc cu drag și emoții de venirea pe lume a celui de-al doilea copil. Nu reușeam să îmi imaginez cum voi putea să ajung să îl iubesc la fel de mult. Părea că la primul am investit tot. Dar oare primul copil cum va reacționa? Va face o criză de gelozie? Îl va accepta ușor pe fratele lui?
Însă Dumnezeu face ca nașterea să vină însoțită de toată dragostea și atașamentul necesar.
Așa se face că demult, pe vremea când israeliții erau asupriți și dominați de egipteni, un faraon nemilos a poruncit să fie omorâți toți pruncii de parte bărbătească. Iochebed, o mamă credincioasă, după ce a născut și și-a văzut copilul frumos, a primit și curajul de a se opune deciziei.
În mod natural, credința și dragostea părinților au fost transmise și în copii. Aici a fost momentul surorii mai mari să intervină. Fără pic de gelozie și fără să dezvolte gândul că toată atenția se concentrează în jurul bebelușului, ea a pus semnul de egalitate între viața ei și a fratelui ei. Sub providența lui Dumnezeu a rezultat și un final fericit – salvarea lui Moise.
Pe parcursul anilor, Maria a rămas o soră bună pentru Moise, dar a avut și un moment de slabă relație cu Dumnezeu și necredință, manifestat prin invidie. Aceeași Marie întinde degetul acuzator către cel pentru care își riscase viața odată. Consecințele venite direct de la Dumnezeu și atitudinea blândă cu care Moise a tratat situația au fost o lecție bine învățată.
Relațiile de familie sunt o școală eficientă în care Dumnezeu vrea să învățăm cele mai prețioase lecții. Învățând să îi iubim și să îi acceptăm pe cei din casa noastră, suntem pregătiți apoi să arătăm dragoste și pentru comunitatea din care facem parte. Măsura dragostei noastre pentru cei din casa noastră arată măsura religiei noastre.
Roagă-L astăzi pe Dumnezeu să te scape de bubele invidiei, ale prejudecății și ale acuzării!
Provocare:
Unește-ți astăzi familia, frații și prietenii între ei revărsând dragoste, tandrețe, dreptate și încurajare asupra fiecăruia în parte!
Monica Apostol
Conferința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro