Joacă acasă

Devoțional zilnic 13 aprilie 2019

Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda. 1 Corinteni 10:13

Tabăra de iarnă a fost cea mai frumoasă experiență din viața lui Marcel, mai ales că în ultima seară, împreună cu prieteni vechi, dar și noi, a fost investit explorator.  De abia aștepta să le arate părinților cravata. Simțea că era gata să meargă oriunde și să facă orice pentru Dumnezeu. Asta dacă nu ar fi început școala de luni. Dar și așa, tot era bine, că le putea povesti și colegilor despre tabără și despre ce însemna să fi explorator.

Nimeni, și mai ales Marcel nu se aștepta ca doar patru zile de la începutul noului semestru, joi la prima oră, test.  Era prima notă în catalog pe noul semestru.  Iar el nu era pregătit deloc.

Poate de aceea, în timpul testului, Marcel a fost ispitit să privească la foaia colegului. Și la foaia colegei.   Asta până când a auzit: “Marcel, te rog să îmi aduci testul tău, iar după ore am vrea să vorbim”.  A fost prins de profesor, care era și adventist.

“Marcel, ce s-a întâmplat?” l-a întrebat profesorul când s-au întâlnit după ore.  “Am înțeles că ai devenit explorator.  Nu trebuie un explorator să își păstreze conștiința curată?”

Roșu la față, Marcel nu a reușit să spună decât… “Nu am învățat și am fost ispitit. Nu am vrut să ma uit decât puțin, dar…”

“Marcel, să știi că e mai sigură lupta împotriva ispitei când ești pe terenul tău, nu al lui Satana.”

Benjamin Stan

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro