Jurnalul

Devoțional zilnice 16 octombrie 2018

Domnul mi-a răspuns şi a zis: „Scrie prorocia şi sap-o pe table, ca să se poată citi uşor!… Dacă zăboveşte, aşteapt-o, căci va veni şi se va împlini negreşit.” – Habacuc 2:2,3

Ce poate face un profesor fără voce?

„Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu.” (Psalmii 46:10). Asta am învăţat în luna martie a anului 1995, când mi-am pierdut complet vocea timp de trei săptămâni. În luna ianuarie a aceluiaşi an am primit unul dintre cele mai preţioase cadouri. Era al treilea devoţional de femei pe care îl publicase biserica noastră – A Gift of Love. Am început să mă bucur de fiecare moment pe care îl petreceam dimineaţa citind din această carte, dar lăsasem deoparte jurnalul care-l însoţea.

Nu îmi stătea în fire să scriu într-un jurnal.

Pierderea vocii mi-a dat câteva momente de linişte cu Dumnezeu, lucru de care aveam nevoie. Cu câteva luni înainte cumpărasem o carte cu titlul Prayer Country [Ţinutul rugăciunii], scrisă de Dorothy Eaton Watts. Această carte, împreună cu jurnalul, aveau să-mi schimbe viaţa de rugăciune pentru totdeauna. Am citit fiecare călătorie a rugăciunii pe care autoarea o împărtăşeşte în acea carte minunată, dar cea mai mare binecuvântare am primit-o în urma experienţei jurnalului. Am reuşit de asemenea să încurajez multe femei să mi se alăture în această întreprindere. A fost una dintre cele mai puternice zone de creştere spirituală din departamentul Misiunea femeii. Ce bucurie a fost să auzim femeile care au ţinut aceste jurnale cum depun mărturie despre minunile rugăciunilor ascultate!

Astăzi, şaptesprezece ani mai târziu, am văzut cum Dumnezeu a intervenit în vieţile soţului, ale copiilor şi ale multor membri ai familiei sau ale prietenilor. Ii mulţumesc lui Dumnezeu pentru experienţa ziditoare de a-L vedea intervenind din nou şi din nou ca răspuns la rugăciune. Vă încurajez pe toţi cei care citiţi astăzi aceste cuvinte să începeţi un jurnal al credinţei, dacă nu aţi făcut-o deja.

Scrie în jurnal strigătele şi dorinţele inimii tale pentru copiii tăi şi pentru tine, ca mamă sau soră. Scrie-ţi gândurile, temerile, speranţele, visurile, îngrijorările şi cererile pe care I le-ai făcut lui Dumnezeu. Apoi aşteaptă să-L vezi pe Dumnezeu la lucru.

Aşa cum ne sfătuieşte şi profetul, în Habacuc 2:2,3, dacă răspunsul la rugăciunea ta pare să întârzie, aşteaptă. Este pe drum. Va veni exact la timp.

Claudette Garbutt-Harding

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro