Jurnalul meu de rugăciune

„Prietenia Domnului este pentru cei ce se tem de El, și legământul făcut cu El le dă învățătură.” Psalmii 25. 14
Astăzi sunt singură și tristă în camera mea. Cu telefonul în mână, doresc să vorbesc cu cineva. Tastez numărul și apelez. La capătul celălalt o voce dragă îmi răspunde: 
„Bună, sunt atât de fericită! Tocmai am încheiat convorbirea cu Prietenul meu cel mai bun. I-am povestit bucuriile, grijile, frământările mele, L-am lăsat să-mi vorbească și El, și L-am ascultat. Mi-a vorbit printr-o Carte, prin natură, prin părinți și prieteni. A fost atât de frumos dialogul nostru!
Să-ți spun cum a început.
Mi-am aranjat locul de întâlnire cu Prietenul meu într-unul dintre colțurile camerei mele. Am așezat cel mai aproape de mine Scriptura, pentru a nu uita să mă rog și să studiez zilnic.
Pe o parte a peretelui din stânga mea, am așezat o imagine a unui bătrân, a unui copil, a unui adult și a unui tânăr, ca să nu uit datoria pe care o am față de semenii mei.
Și-am mai așezat pe măsuța din colț un fruct dulce ca mierea, să-mi aducă aminte că trupul meu este Templu.
Într-un cufăr mic lângă pat am închis telefonul, pentru ca mintea mea să rămână curată.
Aproape de sufletul meu am așezat frumos imaginea mamei și a tatălui ca să nu uit să fiu amabil și ascultător.
Deasupra, pe peretele din față, am lipit o imagine cu biserica mea, pentru a-mi aduce aminte că trebuie să mă port cuviincios în Casa Domnului.
Lângă Biblia mea, am așezat o carte cu portative pentru a cânta zilnic un imn.
În cealaltă parte a colțului meu, am așezat o imagine cu un drum lung, ca aceasta să-mi arate că trebuie să merg oriunde mă trimite Dumnezeu.
Acesta este locul meu de întâlnire cu El.
A… și mi-a mai spus că este gata oricând să mă ajute, la fel cum eu sunt gata pentru El oricând.
Ziua aceasta am descris-o într-un jurnal. Aceasta a fost prima zi și le aștept cu drag pe următoarele.”
N-ai vrea să-ncerci de astăzi să faci și tu la fel?
Koόs Mihaela, Ghid – Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro